Снежен футбол в Турция, а къде е е вторият отбор?

Не бихме обърнали внимание на мача между Истанбул Башакшехир и Сиваспор (1: 1), но времето се намеси. Отборите играха в ужасни условия. В началото всичко беше в ред до 20-ата минута, а след това заваля сняг. През второто полувреме беше така.

И така.

Вероятно ще попитате: „И така, виждам Истанбул Башакшехир. А къде е противникът?" Погледнете отблизо - ще видите ръцете на играчите от Сиваспор. Между другото, тук преброихме 9 играчи в бяло. А вие?

Отборите излязоха в обичайните си екипи: Истанбул в домакинските си одежди в оранжево и черно, Сиваспор - изцяло в бяло. Комплектът на домакините е идеален за игра на сняг (не напразно обикновено играят с оранжева топка в такива условия), но Сиваспор нямаше алтернативи.

Трудно е да обвиним гостите в невнимание - ето снимка от тренировката в петък в Истанбул. 

Нито намек за сняг. И другите екипи на гостите не са много различни: има бяло с червена ивица, изцяло червено и изцяло черно, които частично се сливат в телевизионната картина с екипа на Истанбул.

Вярно е, че е малко вероятно бялата униформа на Сиваспор силно да пречи на играта - футболистите са ясно видими на снимките на фотографите.

По време на мача госите се разпръскаха невидимо по терена и отнемаха топката групово.

И вкараха голове.

На почивката между полувремената работниците на стадиона се опитаха да почистят снега, но като цяло не помогнаха много.

Реферът Алпер Улусой не спря играта, въпреки че всички чакаха това.

"Мачът се проведе в много трудни условия. Всъщност очаквахме съдията да го отложи - но в крайна сметка играхме до края", казва Демба Ба.

"Играхме при такова време и на терен, който не беше предназначен за футбол. Поздравления и за двата отбора, че оцеляха в тази мешавица“, съгласен е треньорът на Сиваспор Риза Чалимбай.

Отлагането на мача обаче едва ли би помогнало да се справят с натрупванията от валежите - сняг в Истанбул синоптиците обещават и в неделя. Може би съдията просто е видял прогнозата?

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?