1553
Следвайте ни

Следите остават: Боби опитал да издои УЕФА с огромни суми

viber icon

Представител на УЕФА е спрял Борислав Михайлов да прави разточителни харчове със средства на европейската футболна централа през 2005 година, когато Михайлов е бил първи вицепрезидент на Българския футболен съюз. Това става ясно от документ, изтекъл до международния журналистически консорциум OCCRP, съобщава сайтът bird.bg.

Въпросният документ е писмо на представителя на УЕФА Андреас Кун, който е бил на посещение в България през 2005 година, когато президент на БФС все още е бил Иван Славков.

Във въпросното си писмо Кун споделя впечатленията си от Михайлов, като го определя като човек с "много авторитарно поведение към мениджмънта и без никакъв капацитет за изслушване".

Кун разкрива и за два проблеми случая с изразходването на средства на УЕФА. Според първия Михайлов е искал половин милион швейцарски франка от програмата Хеттрик, за да закупи автобус за националния отбор, но цената е била твърде висока и от УЕФА са отхвърлили финансирането на покупката.

Във втория случай от УЕФА са били готови да отпуснат 1 милиона швейцарски франка за изграждането на 40 тренировъчни терена, но Михайлов е искал да използва друга фирма, която да построи 30 терена за 900 хиляди швейцарски франка. Кун споделя, че е трябва да бъде доста категоричен в разговорите си с Михайлов, че УЕФА няма да приеме нищо по-малко от изграждането на 40 игрища.

В крайна сметка се е стигнало до разбирателство за работа по два проекта - изграждането на 40 тренировъчни игрища и Национален тренировъчен център. Във връзка с изграждането на тренировъчния център, който впоследствие се превърна в Националния футболна база в Бояна, вчера изтече друг документ - писмо от тогавашния президент на УЕФА Мишел Платини, който прави забележка на Михайлов, че работата по проекта се бави твърде много и поради това БФС може да изгуби финансирането от УЕФА. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Бг Мафия

Бг Мафия

10.10.2021 | 18:44

Тоя всички го знаят що за стока е. Беше напуснал е после се върна. И ся излязоха кирливите му далавери. Дано Бербатката да стане президент, че от тия нищо не става само зарар.

Отговори
9 0
за в гъзъ на жена ти

за в гъзъ на жена ти

10.10.2021 | 18:23

е пръста дебел и мазен

Отговори
5 0
На всички трябва да е ясно

На всички трябва да е ясно

10.10.2021 | 18:01

Перуката е голям б0клук!

Отговори
13 1
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

10.10.2021 | 17:51

Михайлов,това което го показваш,го дай в устата на тази,която е до теб.

Отговори
9 0
Отвратително

Отвратително

10.10.2021 | 17:30

Непристойно поведение и жена му му се радва....

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?