Следвайте ни

След среща при Бойко Борисов: Главният прокурор нареди разследване на смъртта на Тоско

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил започване на разследване на смъртта на фена на Ботев Тоско Бозаджийски. Това обяви правосъдният министър Данаил Кирилов след среща при премиера Бойко Борисов. Министър председателят е приел днес фенове на канарчетата, а в кабинета му са били още бащата на Тоско, Гешев, Кирилов и българска адвокатка, която представлява семейство Бозаджийски в Гърция.


"На тази среща г-н Борисов ми разпореди като министър на правосъдието да задействам и да ангажирам всички международно правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество между България и Гърция. Да уведомя гръцкия правен министър и да поискам информация за статута на разследването до настоящия момент и да предприема възможните спрямо споразуменията действия в посока установяване и ефективност на разследването в Гърция", заяви след срещата Данаил Кирилов.

"За мен е важно, че на тази среща главният прокурор се ангажира да започне досъдебно производтво и в България. Да се установи истината за загубана на българския ни събрат. Смятам, че ще се получи адекватна защита и взаимопомощ по този случай", допълни още министърът.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (1)

007 агент

20.01.2020 | 14:26

е га ти главния прокурор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! а преди срещата не му ли стигна пипето какво да направи!?!?!? Боже опази!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?