61

След протеста за Колежа: Феновете на "Ботев" влизат в сесия на Общинския съвет

Фенове на "Ботев" излязоха на протест с искане да бъде завършен клубният стадион, който се строи вече десета година.

На 9 февруари ще присъстват на сесията на Общинския съвет.

В 18 часа те се събраха пред паметника на Съединението и разпънаха транспарант "Колежа или смърт". Привържениците се обединиха около 3 основни искания:

1. Поправка на некачествено изпълнените строително-монтажни работи СМР за сметка на изпълнителя.

2. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. лева кредит.

3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството!

"Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора и строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията.

Изобщо не искаме да говорим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме Колежа да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в А група с 4 сектора и покрита козирка", заяви преди началото Борис Гиздаков, председател на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков.

След това шествието, зорко охранявано от полицаи, се насочи по булевард "Шести септември", а впоследствие зави по бул. "Цар Борис Трети". Инциденти нямаше.

снимки: Наташа Манева

 

Протестът разтърси Тунела с пeсни, скандирания и бомби. Фенове запяха песни за Колежа и "Тих бял Дунав".

Феновете запалиха и множество жълти димки.

Протестното шествие завърши пред Община Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
2.8/5 от 9 оценки
2.8/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
46 коментара
Ботев Пловдив

Ботев Пловдив

02.02.2023 | 20:21

Вместо да завиждате ,че има обедине много хора в една кауза Вие завиждате ! България ще върви на пред ако се обединим не да се плюе!

Отговори
3 0
Западняк

Западняк

05.02.2023 | 16:21

Имаш проблем с българския език. Защо не завърши четвърто отделение бе? Това са превържениците на Ботев - необразовани, тъ.пи и първобитни.

Отговори
1 0
Черно бели цигани

Черно бели цигани

02.02.2023 | 14:51

Лаутниците искали среща с кмета утре/03.02./ от 9:00 имали искания......

Отговори
2 1
Респектиращите некадърници

Респектиращите некадърници

02.02.2023 | 14:00

Тези, вашите хора, дето „проверяват” качеството и количеството на изпълнените на стадиона строителни работи, казаха ли ви, че изпълнителят си е „защитил” в договора часова ставка над 14 лв. Вие, дето не сте ритнитопковци и не работите за шиши, по колко на час вземате за вашия труд?!

Отговори
3 0
Отказвам да изплащам заеми за строеж

Отказвам да изплащам заеми за строеж

02.02.2023 | 12:28

Откъде на къде ще се строи стадион на клуб.Къде по света общините строят клубни стадиони .Искате да имате-ами направете си го.Достатъчно е направила общината,че Ви е отпуснала терен.Съберете си пари -имате фен клуб,работете по стадиона на доброволни начала,продавайте артикули с логото на отбора и...търсете си други законни начини за да се сдобиете със средства.

Отговори
10 5
Прокуратурата да се самосезира!

Прокуратурата да се самосезира!

02.02.2023 | 11:59

Колежа или смъртЪ ??? Заплахи, нахлуване в ОС, бой, тормоз ? Това ако не е за прокуратура не знам кое е . Сега се разбира защо ви наричат наркоманчета, хулигани, защо криете лицата си и т.н. Затова не бива да пускат в центъра на града.

Отговори
11 3
Бат

Бат

02.02.2023 | 10:21

Защо криете лицата си??Мижитурки,Ботев щеше да го е срам от вас.

Отговори
11 4
Angel

Angel

02.02.2023 | 10:13

Винаги ме е изумявала тая идиотщина да се правят протести след работно време или в почивните дни. Какво си мислите ,че постигате освен да пречите на обикновенните хора да се приберат в къщи. Зико и сие отдавна са си в къщи и най-вероятно ви се присмиват ,че мръзнете на студа докъто те ви гледат по телевизията. Идете в работно време ,блокирайте ги в общината тогава по може да ги изплашитр...

Отговори
11 3
Иван

Иван

02.02.2023 | 09:04

Попитайте онези които водиха пресконференцията в Империал,особено единият.Коя фирма спечели да доставя седалките и с колко се оскъпиха.За седалките и думичка не става за въпрос.Помислете-защо???

Отговори
11 2
Иван

Иван

02.02.2023 | 08:57

Дано да не мине предложението за парите в Общинския съвет.Видяхте ли умните фенове снощи,хвърляха бомби в тунела,щяха да се задушат.Нямат акъл за 5 стотинки.Ако съм на Зико-излизам и казвам няма пари и точка.Какво ще направят тези лумпени.4-5 човека ги водят за носа,искат да намажат филията,някой от тарторите даже я намазака и искат още.За това са тези митинги.

Отговори
14 5
Бай Вълчо

Бай Вълчо

02.02.2023 | 07:24

Това ли е най важното, стадиона ви? Нали имате собственик милиардер, искайте от него. Болниците леш, училищата леш, пътищата леш и т.н. ама 1000 футболни фена ще диктуват парите за града. Работата намирисва на комбина между кмет, строител и фенове. С две думи всеки да си получи желаното в цялата бъркотия.

Отговори
19 6

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?