Следвайте ни

След мащабен ремонт: ДФК "Орлета" се връщат на Зоната

viber icon

Тотално обновеното с общински средства игрище на Зоната на здравето ще бъде отново тренировъчна база за футболистите от ДФК „Орлета“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с ръководството на клуба и родителите на спортуващи деца.

Така генерално се решава проблемът пред спортния клуб с липса на терен за подготовка на младите футболисти. В последните месеци докато траеше ремонта на Зоната, те провеждаха заниманията си на базата на Спортното училище.

Срещата на родители на "орлетата" с кмета се проведе на Зоната на здравето.

„Това място много скоро ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрища за тенис на корт, баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. За родителите, които придружават децата си, а и за спортистите, ще има кафене, а за спокойствието на родителите този терен, ще бъде ограден, ще има жива охрана постоянно.“ Това заяви кметът Попов пред треньора Валентин Карагьозов и родителите на деца от ДФК „Орлета“. Пред тях той сподели сроковете и предстоящото в Зоната на здравето.

Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата. „Това ще е постоянна сцена, тук е подходящо да не пречим на никого, досега постоянно сглобявахме и разглобявахме една мобилна сцена, сега ще имаме постоянна сцена на открито за концерти и изяви на деца и състави“, заяви Тодор Попов.

Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране(б.р. за това "Марица" писа единствена на 24-ти май). Съществуващите стени на сградата ще се използват, но покривът ще бъде изцяло подменен. Това ще е тренировъчна зала за отборите по баскетбол и бадминтон, а спортна зала „В. Левски“ ще остане само за волейбол.

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?