64

След кетъринга в Ботев оптимизират и готвачите си

След 11-годишна вярна служба готвачът на Ботев (Пловдив) Михаил Илиев е напуснал базата на "канарчетата" в Коматево. Виртуозът с тиганите, който е работил и за националния отбор по футбол, заедно с част от екипа му са пуснали предизвестията си за напускане в знак на несъгласие с кадровата политика. Не става въпрос за новите попълнения на първия отбор Алекса Мараш и Ален Корошец. Илиев е бил недоволен от натрапените му две нови служителки с украинско гражданство.

Всъщност, ако сте гледали мачовете на Ботев в последните няколко месеца от пролетта, не може да не сте забелязали, че Уме Емануел е понатежал. И това не е заради гозбите на Михаил Илиев, а заради навика на футболиста да хапва бургери от "Макдоналдс" в малките часове на деня. Явно контролът в клуба в този сегмент е занижен.

Напускането на Илиев е само брънка от гастрономическия проблем, който битува в Ботев с раздвижването на нещата около стадион "Христо Ботев". Домакинските мачове на "жълто-черните" бяха известни сред заможните фенове под тепетата с атрактивния си кетъринг за ВИП персоните. 

Помните, че Ботев стъпи и на виртуалния биткойн пазар в Салвадор, назначи няколко скъпи шефове из канцелариите, още държи на щат скъпоплатени лица. Това явно  е причина за оптимизиране на разходите. Първото перо, което е ревизирано, е кетърингът на стадиона. Фирмата, която се грижеше за него, вече е сменена, а новата шефка е украинската съпруга на човек с влияние в клуба. Плюс за нея е, че е работила навремето в ресторант в Украйна. 

И тук стигаме до причината за напускането на Михаил Илиев и екипа му. Новата шефка е решила да назначи в кухнята на базата в Коматево две свои приятелки от Украйна. Проблемът обаче бил във факта, че едната е работила в шивашки цех, а другата се е препитавала като камериерка.

Запознати не вярват, че разходите по кетъринга на Ботев са паднали драстично след отстраняването на фирмата, просто са пренасочени. Проблем има с кетъринга. Двете новоназначени готвачки би трябвало да наблегнат на изготвянето на менюто. В закона за общественото хранене обаче е залегнала точка, която задължава фирмите да притежават разрешително за превоз на кетъринга. Такова за Ботев не е издавано.

Кетърингът е поредната брънка от нарушенията, които "жълто-черните" шефове правят. Не сте забравили, че клубът експлоатира паркинга на стадиона, без да е получавал разрешение от Общината. Същото е и положението за ВИП ложите, които не фигурират в договора за временно ползване, подписан между клуба и Община Пловдив.

Назначаването на нов готвач в Ботев не търпи отлагане, тъй като отборът започна подготовка, а правилното хранене е основен коз за развитие на играчите. Малък отдих в управата на Ботев получават с лагера на отбора в Правец, където за храната ще се грижат кулинари от града на Тодор Живков.

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 7 оценки
3.3/5 от 7 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?