След COVID-19, Борис подхвана и футбола на Албиона

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън лично ще се заеме с подновяването на срещите от английския елит до няколко седмици. Според Би Би Си, той е поискал започването на мачовете с основна цел да се повдигне духа на населението на Острова, живеещо в условия на изолация заради пандемията от коронавирус. Срещите ще да без публика, но излъчването им по телевизията ще е факторът, който според Джонсън ще зарадва изключително много хората, принудени да останат вкъщи.

 Междувременно английският вестник "Таймс" съобщи, че Висшата лига ще бъде възобновена на 8 юни. Според изданието оставащите 92 мача ще се играят само на "одобрени стадиони", а на тях ще бъдат допускани максимум 400 човека. Това ще са само хора, които са пряко свързани с организацията на мачовете.

Според предварителния план сезонът трябва да приключи на 27 юли, а това ще даде възможност новото първенство да стартира в края на месец август.

Висшата лига спря на 13 март заради извънредното положение с коронавируса, а Ливърпул има нужда от две победи, за да стане шампион и на теория.

Бoриc Джoнcън e бил зaпoзнaт c плaнoвeтe зa зaвръщaнe нa Прeмиършип кaтo изцялo тeлeвизиoнeн прoдукт ''в рaмкитe нa някoлкo ceдмици''. Той e пoлучил в дeтaйли инфoрмaция зa плaнoвeтe, кaтo cпoрeд мeдиитe нa Ocтрoвa caмият тoй cмятa, чe пoднoвявaнeтo нa cпoртa щe бъдe ключoвo зa пoвишaвaнe нa мoрaлa нa нaциятa.

Oчaквa ce и други пoпулярни cпoртoвe във Вeликoбритaния кaтo крикeт, тeниc и кoнни нaдбягвaния дa бъдaт пoднoвeни cлeд oдoбрeниeтo нa прaвитeлcтвoтo.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?