64

Славко Матич: В мача с Локо ще победи футболът

Старши-треньорът на Септември Славко Матич говори пред “Тема Спорт” преди сблъсъка с Локо Пд. Кой ще замести продадения в ЦСКА Симеон Александров, как този трансфер ще се отрази на отбора, как се справят новопривлечените Радослав Живков и Марин Петков, кой е фаворит в двубоя с черно-белите… Ето какво каза сръбският специалист по тези и други въпроси.

“Варианти имаме достатъчно. Нека да видим как ще мине днешната тренировка (б.а.: разговорът се провежда преди неделното занимание на тима) и тогава ще решим. Опции има – Кабов, Ради Живков, Марин Петков… В Септември работим по начин, който превръща всичките ни футболисти в титуляри и не искаме да сме зависими от един или двама. Политиката на клуба е такава, че да сме готови във всеки един момент да се разделим с някой, а той да има равностоен заместник. Сами е чудесно момче и много добър играч, но няма да остави празнина в състава ни”, заяви Матич.

“Живков и Марин са много добри, млади футболисти, които бързо се вписаха в колектива и вече са част от отбора, сякаш са тук от години. От тях искам същата концентрация и раздаване по време на тренировките, както и от останалите. Атмосферата в отбра е чудесна. Трансферът на Александров е стимул за всеки един от играчите. Те виждат, че всичко зависи от тях. Ние не искаме да им правим спънки и който играе добре и се труди, то ще му помогнем да направи следващата крачка”, категоричен е Матич.

“С Локо Пд играхме контрола през лятото. Стана здрав двубой, в който видях много хубави неща и от двете страни. Вярвам, че в този мач ще победи футболът, а с малко късмет и с оглед на това, което виждам като старание от моите играчи в последните дни, вярвам, че можем да вземем трите точки”, заяви Славко Матич.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?