61

Славия изпревари Локо (Пд) с 2:0 над Пирин

Славия изпревари Локомотив Пловдив във временното класиране на А група, след като победи с 2:0 Пирин у дома в последния двубой от 19-ия кръг на Първа лига.

„Белите“ откриха резултата на стадион „Александър Шаламанов“ в 19-ата минута, когато Тони Тасев изведе Галин Иванов отляво в наказателното поле на „орлетата“, капитанът на столичани стреля диагонално по тревата, топката се отби в далечната странична греда и се върна на границата на вратарското поле, където връхлитащият Тасев се разписа с добавка от близка дистанция.

Съставът на Златомир Загорчич удвои преднината си в 26-ата минута след грешка на вратаря на гостите Янко Георгиев. Бранителят на домакините Велко Йеленкович прати далечна висока топката в половината на Пирин, където стражът на „зелените“ напусна границите на наказателното си поле и изчисти топката с глава, тя обаче попадна в обсега на Ахмед Ахмедов, който овладя с бедро и нанесе параболичен изстрел от воле, който прехвърли Георгиев и топката за втори път се озова в мрежата на благоевградчани.

В класирането Славия събра актив от 35 точки и се изкачи на четвъртото място, изпреварвайки с пункт петия Локомотив Пловдив. Пирин Благоевград заема 14-ото място с 12 точки от 19 изиграни срещи. Лидер е ЦСКА с 47 точки. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?