Следвайте ни

Славчо Атанасов: Да бъдем единни с любимия „Ботев“ в сърцата

viber icon

Оттеглянето на бизнесмена Георги Самуилов като президент и собственик на мажоритарния пакет акции във футболен клуб "Ботев" доведе до трусове в пловдивския гранд. След  среща с новото ръководство играчи и треньори останаха разочаровани от липсата на финансови гаранции за  бъдещето на клуба и поискаха завръщането на Самуилов. Критичната ситуация в "Ботев" предизвика реакцията на депутата и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който е потомствен привърженик на "жълто-черните". Ето и неговият апел към всички ботевисти.

Уважаеми ботевисти – привърженици, състезатели и ръководители на най-стария футболен клуб в България,

Обръщам се към всички Вас с голяма болка от покачващото се напрежение около любимия ни отбор. „Ботев“ е религия, казвам го като четвърто поколение жълто-черен привърженик. За първи път са ме завели на стадиона, когато съм бил на 3 годинки. Не мога да съм безучастен към състоянието и съдбата на нашия отбор. Затова съм силно притеснен от случващото се през последните дни. В името на жълто-черната идея, апелирам към всички – да бъдем единни и силни за успешното бъдеще на клуба. Не позволявайте личните емоции да вземат връх, това ще въвлече „Ботев“ в спиралата на хаоса и няма да донесе нищо добро. Проявете разум и съпричастност! Не давайте воля на негативното, нека вървим напред към решаване на проблемите делово и хладнокръвно, а не водени от излишни страсти. 

Обръщам се към Вас не като председател на Комисията по проблемите на децата, младежта и спорта, а в лично качество, като един потомствен ботевист. Сега е моментът да проявим повече разум. Имаме отбор със силен дух, повечето от момчетата дават всичко от себе си на терена, доколкото им позволяват силите. Треньорският щаб също. Всички те работят в нелеки условия сега, нека не забравяме това. Недопустимо е да се отправят упреци и обиди към тях. Такова отношение не е продуктивно, то не работи в полза на отбора. Имаме и суперкласни състезатели, желани от всички отбори в нашено първенство, които получават и добри оферти от чужбина. Но вместо да си „уредят живота“, те остават в Пловдив, за да защитават жълто-черната идея. Нека всички да вземем пример от тяхната сърцатост и отдаденост. Така трябва да постъпваме в трудните моменти. Решението на проблемите сега е в нашите ръце. Държавата направи, каквото й е възможно, реши въпросите с инфраструктурата, но тя няма право да се намеси във вътрешните отношения на клуба. Затова и аз апелирам от свое име, в лично качество – да бъдем единни, да мислим за голямата цел, за бъдещето на отбора и да не оставяме място на личните противопоставяния. Обръщам се и към господин Самуилов и другите верни на „Ботев“ бизнесмени. Останете с отворени сърца и помогнете на клуба да бъде стабилен и да играе за победата. „Ботев“ е един от символите на Пловдив и това винаги ще е така. Жълто-черната идея обединява и радва стотици хиляди, не само в нашия град. Нека всички положим усилия и да пазим този дух все така чист и извисен.               

Коментари (22)

Мариела Митева

Мариела Митева

27.08.2020 | 23:18

Браво!

Отговори
5 1
майна

майна

27.08.2020 | 18:04

Къв мамин бе.Той е буфер бе майна. Буфер в душата Един истински ботевист никога няма да си окачи на врата шал на буферите както го направи маминия.На всичкото отгоре и карък.Един път дойде на мач на Ботев за купата в Бургас и взехме че паднахме.

Отговори
9 1
Жълто-черен

Жълто-черен

27.08.2020 | 17:52

Великите мислители на герб що не кажат как така стана цената на стадиона от 25 милиона да порасне на 45, а? Зико кога излъга бате Бойко - първия пък, като заяви, че довършването на Колежа ще струва 25 милиона или втория път, когато приятелската му фирма даде оценка, че ще струва двойно? Стадионът още чака, там нищо не е мръднало. Бойко даде 25 те милиона, обаче Зико иска още 25. Развитие не се вижда никакво. Колежа е още на арматура. Колко време още отборът на Пловдив трябва да чака гербаджийските играчи в Пловдив да се наиграят, за да имаме стадион. Времето тече и то не в полза на герб, да ви е ясна тая работа. Защото трети мандат вече само лъжете и нищо не правите по темата. Само забърквате каши с надеждата проблемите така да се навържат на възел, че да няма отвързване. Само че, тоя възел сами си го слагате на шията. С "Ботев" шега не може да има. Дано ви уврат главите овреме.

Отговори
6 3
Хахо махо

Хахо махо

27.08.2020 | 17:42

Тоя па, ба си и тутманика, дет си. Хаха - маха, трол некъф, седнал да дращи. Казаното от Славчо си е баш точно и както трябва. И ако малко акъл имат тия, ще го чуят и заедно ще работят за доброто на великия ни отбор. А не да се хванат за гушите и да го заровят под земята. Умен човек е Славчо, мъдър, добре усеща нещата винаги. И сега е прав - обеденете се и работете, не си мерете пиш*ите и кой е по-важен. Пловдив няма да прости на тези, които навредят на "Ботев", особено сега. А вие от герб си дращете срещу Славчо колкото искате. Така е по-добре и за него, колкото повече го плюете, толкова повече хората го харесват. Продължавайте все така.

Отговори
9 0
Кигъна

Кигъна

27.08.2020 | 17:37

Дано те послушат бат Славчо.ама за туй акъл се иска а някои наши хора го нямат

Отговори
9 2
До Ха-ха

До Ха-ха

27.08.2020 | 17:32

Аве, Хахо, нещо сте се объркали, герберугите днеска. Срам от нищо нямате. Използвате отбора за гнусните си политически измами и манипулации по време на изборите и след това го оставяте на произвола на съдбата. Обаче сега ви е яд, че Славчо има позиция и я изразява честно и почтено. Ами къде са вашите велики кметове - тюфлеци - Маминото и Зикито. Те що не кажат по нещо. Например колко пари и на кого се раздават по избори, за да работят агитките за кандидатите на герб, а? И как точно Славчо е набутал някого някъде, след като всички знаем, че агитките се контролират от хората на герб. Аре, като нямате какво да кажете, по-добре си мълчете.

Отговори
10 1
Ха-ха

Ха-ха

27.08.2020 | 16:59

Набута си Метличката и щатният оценител в борда и после мислел за отбора.... :-)

Отговори
3 8
запознат

запознат

27.08.2020 | 16:01

Първи приятел на Славчо беше Бог да го прости Георги Славков-Бенкса.Бяха като братя.Със Зума иГочо Василев са в добри отношения,ноза толкова близко приятелство,като със Славков не знам.

Отговори
9 2
Тончев

Тончев

27.08.2020 | 15:40

Чак пък да са му първи приятели, не е точно така. Публични личности, познават се, нормално е.

Отговори
3 1
Ултра Ботев

Ултра Ботев

27.08.2020 | 15:27

Потомствен ботевист ама май забравяте че буферите Зума и Гочо Василев са му първи приятели.Иначе за позицията му нямам забележки.

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?