Следвайте ни

Скандал: РЗИ иска да спре Митов за мача в Созопол

viber icon

Здравните власти в Пазарджик искат да сложат под 10-дневна карантина старши-треньорът на Хебър Николай Митов, без той да е болен от коронавирус, научи "Марица".

Техните мотиви са свързани с фалшивия резултат от антигенен тест, който на 2-ри април показал COVID-19.

Както "Марица" писа по-рано през деня, на Николай Митов е бил направен веднага PSR тест, дал в последствие отрицателен резултат. Заради приравняването на двата вида тестуване обаче РЗИ иска да постави треньорът на хебърци под карантина, вземайки формално за меродавен първия резултат.

Малка подробност е тази, че достоверността на бързите тестове едва надхвърля 50-те %-та, докато при PSR-те имат над 98 %-та надеждност. 

Освен това от Хебър твърдят, че всъщност става дума за лабораторна грешка. 

Още от януари месец Николай Митов има удостоверение от лицензирана лаборатория за наличие на антитела, които е придобил след прекаран по време на зимната ваканция COVID-19.    

От Хебър вече са изпратили официален протест по казуса и чакат становище по компетентност, съобщиха от пресслужбата на "Бенковски" 200.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (1)

Куци коне

Куци коне

03.04.2021 | 16:09

Да ги сложат всичките под карантина

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?