64

Ще има ли пара Локомотив да мине през ЦСКА-София на "Лаута"?

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София излизат един срещу друг в дербито на последния кръг от редовния сезон в Първа лига. “Червените” изостанаха на 9 точки от Лудогорец и на практика се простиха с шансовете си за титлата. Тимът беше в серия от 3 мача без отбелязан гол, но преди седмица се наложи с 1:0 над Берое и поне временно напрежението на “Армията” поспадна. 

 Ситуацията в Локомотив е още по-сложна. “Смърфовете” получиха общо 9 гола от Арда (Кърджали) и ЦСКА 1948, което доведе до оставката на старши треньора Александър Тунчев. За поста се спряга няколко имена, но президентът Христо Крушарски още не е взел окончателно решение. Днес тимът ще бъде воден от клубната легенда Христо Колев-Бащата. 

Пловдивчани не успяха да влязат в топ 6, а вече отпаднаха и от Купата на България след загуба именно от ЦСКА - София. Сега целта пред отбора е седмото място. Локомотив е само на точка зад Берое и се нуждае от положителен резултат днес, за да влезе със самочувствие в плейофите. 

Двубоя ще пропусне Преслав Боруков, който е наказан. Неговото място ще заеме Ивайло Димитров. Той ще действа до Димитър Илиев, а от втора позиция ще атакува Венсан Марсел. В средата на терена ще започнат Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Парвизджон Умарбаев и Александър Василев. 

“Червените” ще бъдат водени от Анатоли Нанков заради наказанието на Стойчо Младенов. Карло Мухар е аут, след като получи червен картон срещу Берое, но добрата новина е завръщането на Брадли Мазику. Федерико Варела отново ще е титуляр на позицията зад Жорди Кайседо, а по фланговете ще стартират Греъм Кери и Георги Йомов. 

През първия полусезон Локо (Пд) победи ЦСКА - София с 3:1 на “Българска армия” след хеттрик на Георги Минчев. Това беше и най-силният мач на “смърфовете” през сезона. “Червените” си отмъстиха преди малко повече от месец, когато спечелиха с 2:0 в осминафинал за националната купа. 

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 

ЛОКО ПД (3-4-1-2): Пиргов; Паскалев, Бидунга, Петрович; Карагарен, Витанов, Умарбаев, А. Василев; Марсел; Д. Илиев, И. Димитров 
Старши треньор: Х. Колев 

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Лам, Кох, Мазику; Вион, Юга; Йомов, Варела, Кери; Кайседо 
Старши треньор: С. Младенов 

СЪДИЯ: Г. Димитров 
СТАДИОН: “Локомотив” 
НАЧАЛО: 19:30 часа

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?