Следвайте ни

Шок в Ботев: Въведоха такси в школата! Вижте по колко ще плащат децата

Сериозна реформа започва в школата на Ботев, от която едва ли ще бъдат доволни всички деца в нея. До скоро Коматево бе оазисът за футбол за подрастващи, тъй като младите играчи тренираха при най-добри условия и не плащаха такси. Ситуацията обаче ще стане коренно различна и от екстрите, за най-малките канарчета ще останат само хубавите терени.
От новата кампания се въвеждат доста сериозни такси са взяко едно дете родено през 2010, 2011 и 2012 година. Родителите ще трябва да плащат по 50 лева на месец. За сравнение в градския съперник Локомотив таксите са по 30 лева.
Родителите на децата в жълто-черната академия ще трябва да купуват и екипите. Те са от немската марка Улшпорт и пълна екипировка ще излезе на момче по около 200 лева. 
До момента академията на Ботев бе една от най-предпочитаните в страната, тъй като разполага с превъзходна база, в която децата от други градове са на пансион. На подрастващите се предлагаше първокласно обучение от елитни треньори, а най-примамливото бе, че на родителите не се налагаше да плащат нищо. Тепърва предстои да се разбере дали нововъведенията ще доведат и до отлив на желаещи за жълто-черната ДЮШ.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?