Следвайте ни

Шефът на Сдружение "Ботев Пловдив": Рано е да се говори за сделка със Зингаревич

viber icon

„Рано е да се говори за "Спасители на Ботев", нови собственици и инвеститори. Евентуална сделка с Антон Зингаревич е далеч. Първите разговори, които проведохме, са проучвателни. Зингаревич явно е футболен човек, макар и млад, има опит, но не хвърчи в облаците и не обещава чудеса, което е добре“. Това заяви пред  marica.bg Радослав Кошински, председател на Управителния съвет на Сдружение „Ботев Пловдив“, къето държи акциите на едноименния футболен клуб.

От вчера Антон Зингаревич, син на милиардера от Санкт Петербург Борис Зингаревич, е в Пловдив заедно с адвокати и свои партньори. Той се срещна с хора от Сдружението, кмета на града Здравко Димитров, собствениците на ПИМК – водещата компания в консорциума, спечелил поръчката за реконструкцията на стадион „Христо Ботев“, и представители на пловдивския бизнес.

„Зингаревич поиска информация за финансовото и организационно състояние на клуба и задълженията, огледа базите, попита за проблемите. След разговора поиска негови експерти да направят собствен одит. Ще му даден достъп до документите, доколкото позволява законът. Зингаревич заяви, че едва след задълбочен анализ може да седне на масата за преговори. Ние също имаме своите условия и първото е да се пази духа и идентичността на най-стария и обичан футболен клуб в България. Нашето условие, и то е към всеки потенциален инвеститор, е да дойде в клуба с чисти намерения“, каза още Радослав Кошински. Според него шансовете Зингаревич да влезе в управлението на клуба са 50:50. Още вчера в онлайн конферетна връзка активисти на Сдружението са обсъдили разговорите със Зингаревич и в следващите дни ще излязат с официална позиция.

Според Кошински е добре, че Зингаревич не лети в облаците, иска да прави реален бизнес във футбола и не говори празни приказки за титли и трофеи веднага. „Зингаревич обясни, че отдавна се занимава с футболен мениджмънт, имал е клуб в Англия и притежава правата на много футболни таланти от Африка и Южна Америка. Каза, че групата, която представлява, е решила да поеме издръжката на отбор от Източна Европа, но решението кой да е той ще дойде след сериозен  анализ“, обясни Кошински пред marica.bg.

След като вчера Антон Зингаревич пристигна в Пловдив в компанията на бизнесмена Ангел Палийски, по форумите веднага тръгнаха негативни коментари за бившия президент на жълто-черните. В тази връзка късно снощи Палийски напомни пред „Марица“, че още на 6 юни се е оттеглил  от клуба и не се меси в управленските решения. "Не желая да се бъркам. Ботев има собственици в момента и те ще решат кое е най-добро за клуба", каза още Палийски.   

Коментари (5)

десен

десен

03.12.2020 | 20:21

Момчета, омитайте се бързо, противни сте.Ако рашката има намерение да купува, изобщо не се надявайте да си искате комисиони, както сте свикнали,Това не е Чистота.

Отговори
7 0
Мошенника

Мошенника

03.12.2020 | 17:05

Е гати и милиардера ще влиза 50 на 50% собственост.....жива да не бях.

Отговори
4 9
тото

тото

03.12.2020 | 19:08

Къде видя това за 50:50?

Отговори
3 3
Вън

Вън

03.12.2020 | 14:40

Тоя шопар и останалите от т.нар. сдружение са вредни за Ботев. На големи шефове искат да се правят а един лев не са дали.

Отговори
24 7
Пловдивчанин

Пловдивчанин

03.12.2020 | 14:04

Какъв шеф на Ботев е тоя метлар.

Отговори
22 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?