102

Шефът на ОС на БФС: Очаквам по-интересно и оспорвано първенство

С тотално обновен формат ще стартира утре новото първенство в Пазарджишката "А" РГ. За първи път 4-та лига ще бъде съставена от две подгрупи, всяка от които с по 10 отбора. Това според шефът на ОС на БФС Йордан Линков ще бъде за добро на футбола, защото феновете ще гледат по-интересни и интригуващи мачове. 

"Очаквам един спокоен есенен полусезон и изцяло оспорван пролетен, особено в плейофната и плейаутна фаза", сподели Линков. Той прогнозира, че битката за челото ще се води между 4 тима - Хебър-2, Балкан(Варвара), Чико-Бунара и Брацигово. "При Левски(Паталеница) мисля, че ще има едно преболедуване така да се каже, заради смяната на поколенията там, но нищо не се знае", сподели председателят на местната футболна централа. Той разкри, че на този етап новаците от Звезда(Семчиново) ще играят домакинските си мачове на стадион "Локомотив" в Септември, тъй като тяхното спортно съоръжение все още не е напълно готово за стандартите на 4-та лига. Отборът на Оборище - 2 от Панагюрище пък ще приема своите противници на помощния терен в спортна база "Орчо войвода" заради реновиране на новия. Дубълът на Хебър ще приема своите гости на помощния или изкуствен терен до стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. 

Йордан Линков официализира и някои промени за старта на шампионата. "Вече обявихме, че нов шеф на Съдийската комисия ще бъде Цанко Миндалов. Мариян Дойчев ще води Спортно-техническата, а Дисциплинарната остава под председателството на Стефан Ненчев. От листата на делегатите излизат навършилите 70 години Георги Мацев и Никола Попчев, както и Асен Николов, който е съдийски наблюдател в професионалния футбол. Като нови делегати ще се изявяват Цанко Миндалов, Георги Димитров, Томи Спасов, Даниел Бараков и Николай Николов. "Имаме прилив на млади момчета при съдиите. Говорим за общо десетина имена. Някои от тях вече са били в колегията и се завръщат", уточни Линков. По темата за съдиите той припомни, че пазарджишката реферска колегия има двама ръководещи рефери в Трета лига(Стоил Малинов и Станислав Апостолов), както и петима асистенти.     

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?