Следвайте ни

Шефът на Чико: Успехът на ЦСКА е огромен

viber icon

Като „огромен успех” определи победата над Базел и влизането на ЦСКА в групите на Лига Европа шефът на Чико-Бунара Йордан Михайлов. Той никога не е криел пристрастията си към Левски, но пък винаги е бил реалист за събитията свързани с Цар футбол.

„Първо, ЦСКА с нищо не е виновен, че Базел не е в най-доброто си състояние. Това е проблем на швейцарците. В историята ще остане резултатът и тези, които са го постигнали. На практика след 60-та минута на мача, на терена имаше само един отбор – българският. А това е много за мач с такъв залог. ЦСКА детронира отбор, който 15 години е неизменно я в Лига Европа, я в Шампионска лига.”, започна коментара си Михайлов. Той се върна назад в спомените си за да илюстрира нагледно случилото се снощи. 

„Имам роднини в Базел и преди време стана така, че гледах на живо гостуването на Лудгорец там. Мачът завърши 1:1. На следващия ден се разходих в квартала около стадиона им и видях нещо невероятно. Изброих над 20 затревени терена, които се оказа, че са част от тренировъчната спортна база на Базел. Трудно е за представяне, защото трябва да се види, Това са хектари зелена площ, предоставена за подготовка на подрастващи от тамошната Академия. После местни ми разказаха, че във възхода на Базел стои банкер, който след първите 2-3 поредни шампионски титли на Швейцария решава да инвестира в школата на клуба

В следващите 12 години от там излизат 20 бъдещи национали на Албания, Босна, Швейцария, като за треньори на младите футболисти са ангажирани само известни имена от Австрия, Франция и така нататък. Базел си е Базел. В тази страна дори чистачките в банките са с костюми. Как да се сравняваме с такава държава и футболът й?”, завърши с риторичен въпрос Йордан Михайлов.   

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?