64

Шеф в Ботев: Очакваме кредит, за да преживеем трудните дни за отбора ВИДЕО

Очакваме кредит, за да преживеем трудните дни за отбора, тъй като собственикът (б.р. – Антон Зингаревич) не може сам да издържа клуба, заяви изпълнителният директор на Ботев Герман Чистяков по време на пресконференция, отнасяща се за актуалната ситуация около стадион „Христо Ботев“. 

"Не казвам, че няма да има втори отбор или Академия, но ще трябва да вземем нови решения. В никакъв случай не бих искал да засягам санкциите към Русия и политиката. Единствените причини за забавянето са технически.

След толкова години чакане съм чуден как може да се задава въпрос защо бързаме да се преместим на новия стадион. Самият аз чакам това преместване цяла година и съм уморен. Всички ботевисти чакат това от 10 години. Всички заслужават да се върнат в своя дом. Това е емоционалната страна. Има и делови въпрос. Колкото по-бързо се преместим, толкова по-бързо ще видим какви проблеми можем да имаме“, започна Честяков.

„Още една немаловажна причина – с използването на новия стадион ще се влее и свеж финансов поток в клуба. Това ще направи клуба още по-независим, устойчив и независим от собственика. Преместването няма да е лесно. Свикнали сме на спокойно и уютно в „Коматево“, но мащабите са съвсем различни. Ние сме футболен клуб, а не строителни надзорници. В момента, в който държавата ни издаде Акт 16, ще лицензираме стадиона към БФС и тогава ще имаме пълноценно право да използваме стадиона и да поканим феновете“, продължи директорът.

„Още малко от емоционалната страна – в този исторически момент всички трябва да сме заедно. Цялото семейство на Ботев трябва да насочи усилията си към това преместване. Един пример: стюардите, които са необходими за новия стадион са между 100 и 200 човека, ние трябва да ги намерим, да го обучим и не отказваме помощ, напротив, търсим я. Трябва да отбележа няколко важни неща как смятаме да живеем и съществуваме на новия стадион. Много от нещата се разбират от само себе си“, допълни руснакът.

„Тези, които имат абонаментни карти, получават същите условия без доплащане. Има две категории футболни срещи. В категория А са мачовете с Лудогорец, Левски, ЦСКА, Локомотив Пловдив и Берое, от това ще зависи цената на билетите. Уверявам ви, че ще има няколко ценови категории, така че винаги може да се намери подходящия билет. Ще има и семейни сектори, където пушенето ще бъде забранено. Ще има и стаи с аниматори, в които могат да бъдат оставени децата. Ще има билети, в които са включени храна и напитки. На този етап няма да имаме турникети. Съответно, влизането на публиката и контролът ще се осъществяват посредством хора. Необходимо ще е публиката да влиза по-рано. Наше задължение ще е за хората, дошли по-рано, да осигурим забавления“, разкри изпълнителният директор на Ботев.

„Паркинг има в проекта, но все още се обсъжда движението с Общината. Искаме да направим така, че идването до стадиона с кола да е комфортно и безопасно за всички привърженици. Това е още един аргумент в полза на това защо бързаме да се преместим на стадиона. Ще разчитаме много на външни доставчици. По отношение на безопасността сме отворени за предложения. В момента работим и търсим оптимално решение за кетъринг на новия стадион. Предизвикателството е, че има малко пространство за разположение на тези дейности. Основно изхранването ще става отвън. Пускаме нов уеб сайт, в който ще бъдат публикувани всички нови правила за логистиката на новия стадион. Феновете ще могат да намерят информация там. Нека да се обединим и да преживеем това историческо събитие.

Собственикът на отбора чака повече от година. За нас е жизненоважно да започнем да играем там от гледна точка на финанси. Футболният клуб не е само първият отбор. Има изключително много други проекти, за които са ни необходими средства. Функционирането на стадиона ще ни осигури възможността да преведем в действие всички проекти. Не става въпрос да подпомагаме това, което прави господин Зингаревич. Всички постъпления от стадиона ще отиват за развитието на клуба. На този етап започваме в инвестиране на целия спортен сектор. С получаване на все повече постъпления, това ще бъде инвестирано в стадиона, за да го подобряваме. Сектор „А“ няма да е изцяло готов за експлоатация. С постъпленията от мачовете ще можем да подпомогнем довършителните работи по сектора“, завърши изявлението си Герман Чистяков

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Ивайло Зъмтиков Лайнояда

Ивайло Зъмтиков Лайнояда

07.03.2023 | 00:40

Вземете кредит от Левски, смешници!

Отговори
4 1
Стоян Тонев

Стоян Тонев

06.03.2023 | 17:21

Уважаема редакция, редно е да обясните на Чистяков, че: 1. Стадионът е собственост на Общината и за ползването му се плаща. Нека той сам да направи груба сметка, при срок на откупуване от 10 години, и стойност на стадиона от 100 милиона, в т.ч. и разходите на Цветан Василев, двойните разходи за трева и седалки и т.н., колко е редно да се плаща месечно. 2. Преотдаването под наем на търговските площи на стадиона също е свързано с плащане. Ако си мисли, че само ще получават пари от наематели, а няма да плаща на Общината – не е познал. И нека да не си мисли, че ние, българите, сме олигофрени. Ако Зингаревич няма пари за издръжка, да си ходи в Русия!

Отговори
16 2
Има нещо гнило

Има нещо гнило

06.03.2023 | 16:30

Чакат кредити, а подариха Т. Неделев. Обидна е сумата - за същата сума докараха африкански изнасилвач от някъде си. Цирк! И пародия.

Отговори
11 3
Стратега

Стратега

06.03.2023 | 19:40

Никой не го е подарявал Неделев,той сам се продаде за 20 лудогорски сребърника

Отговори
2 4
За собственика

За собственика

07.03.2023 | 04:48

Футболистите са стока. Без съгласието му не може да се продава. Оставете тези приказки, че Неделев сам се е продал. Какво му предложиха - или сега, или на лято да го продадат - т.е - не си ни необходим.

Отговори
3 0

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?