Следвайте ни

Шеф на Ботев разкри: Излизам с охрана, живея в квартал с фенове на Локо

Българският футбол на организационно ниво е с памперси, категоричен е Даниел Сереидо

viber icon

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Сереидо сподели изключителни интересни неща от живота си в България. Испанският ерудит разказа пред libertaddigital.com. за съперничеството между Локомотив и канарчетата, а също така и сложните отношения между феновете на двата пловдивски гранда. Сереидо шокира с изказване, че го е страх да излиза сам от квартирата си, тъй като живеел в район, населяван предимно от фенове на Локо. Той каза още, че част от жълто-черните привърженици се опитват да контролират клуба.

Marica.bg ви предоставя най-интересната част от разказаното от Даниел Сереидо:

"Ултрасите на Ботев Пловдив, и по-радикалните фенове като цяло, се опитват да контролират клуба и да наложат желанията си "по много български начин“. Отношенията между ултрасите на Локомотив Пловдив и тези на Ботев Пловдив са изключително войнствени. Веднъж месечно в Ботев правя срещи с нашите фенове, за да обсъждаме различни въпроси и връзката ни засега е сърдечна. Няма насилие в ежедневието, но това е постоянен натиск при вземане на решения от треньора, играчите, ръководството ... Феновете се опитват да окажат натиск върху мениджмънта и се създава впечатление, че те могат да контролират ситуацията, ако поискат.

Въпросът за ултрасите е "труден за решаване проблем“, защото има голамя разлика с това, което Флорентино Перес и Джоан Лапорта направиха в Испания с Ultras Sur и Boixos Nois съответно в Реал Мадрид и ФК Барселона. В България няма подходяща инфраструктура, за да може правителството да постанови определени мерки за сигурност. Също така няма икономически потенциал, така че опитваме да поддържаме най-добрите отношения с феновете, така че да няма проблем от всякакъв вид.

Тук всичко зависи от спортните резултати. Ако отборът спечели 5:0, вие сте Бог. Ако загубите 0:5 - прецакани сте ... въпреки че това се случва навсякъде по света.

Тук фойерверките и ракетите по време на мач са напълно забранени, но често се хвърлят такива на терена. Невъзможно е да се контролират феновете, защото няма достатъчно мерки за сигурност или достатъчен бюджет. Обикновено българският футболен съюз налага глоба на клубовете за такива действия на феновете.

Живея в затворен район с охрана на входа. Когато излизам на улицата, взимам някого със себе си, защото публичното ми присъствие се увеличава и много хора вече ме познават. В ​​Москва никой не ме познаваше, но ето, че съм в по-малък град. Винаги довеждам местен агент или охранител, защото все пак съм в квартал с повече фенове на Локомотив и мога да се окажа в някаква бъркотия. Аз обаче не съм човек, който често е навън. В нашата база имам 18 часа работа всеки ден. Тук си има ресторант, фитнес и това е достатъчно, за да не излизам често навън.

Организацията, която съществува в България, няма абсолютно нищо общо с тази на петте големи първенства - Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори руската Висша лига вече има по-добро ниво на организация от тази на футболния шампионат в България. В Българския футболен съюз има двама или трима души, които организират шоуто тук, така че на организационно ниво още са с памперси. Нещо подобно на това, което е било в Испания преди 25 или 30 години.

Ботев Пловдив е вторият отбор с най-добра инфраструктура в България след Лудогорец. При останалите отбори инфраструктурите са много по-лоши. Ние имаме база за клубната академия, която е с шест футболни игрища. Тя е малка, но пък останалите клубове нямат и такава. Проблемът е, че някои от младите таланти искат да напускат, когато са на 14, 15 или 16 години. Така например нашият клуб загуби футболисти, които отидоха в Парма, Интер (Милано) и Хееренвеен.

Когато имам малко повече свободно време, вземам самолет и отивам в Москва да видя приятелката си и дъщеря си. Или хващам полета за Мадрид, за да се видя с родителите си".

Коментари (1)

Христолов

Христолов

30.08.2021 | 14:59

Ами юнак, премести се в Столипиново! Там е пълно с ваши...

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?