Шампионската купа на Локо на Лаута след 15 години ВИДЕО

Големият блян на поколения локомотивци се завърна у дома. 15 години, 5 месеца и девет дни след като Едуард Ераносян и момчетата бяха коронясани на стадион "Българска армия", Купата дойде на Лаута. Трофеят обаче така и не стъпи на "Лаута" след 16 май 2004 г., когато бе донесен за грандиозната фиеста, в която се включиха над 40 хиляди души в целия град.

Днес трофеят бе донесен на стадион "Локомотив" от мажоритарния собственик на клуба Христо Крушарски и кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Двамата заедно с почетния президент Христо Бонев, спортния директор Георги Иванов и административния шеф Атанас Узунов получиха Купата сутринта в кабинета на премиера Бойко Борисов.

По-рано през деня Купата бе връчена на собственика на ПФК Локомотив 1926 Христо Крушарски, който в компанията на Христо Бонев, Георги Иванов и Атанас Узунов горещо благодари за жеста от страна на премиера.

Сагата с Купата продължи три петилетки. Първо тя бе в офиса на шампионския президент Георги Илиев, а след това отиде у някогашния изпълнителен директор Емил Наков. Многобройни бяха опитите през тези три петилетки Купата да дойде на "Лаута". Черно-бялата общност хвърли доста усилия, но Наков не пускаше трофея да излезе от дома му и ресторант "Вилата на генерала", в който живееше до неотдавна. Дори близкият до кумеца на Георги Илиев Константин Динев не можа да склони Емил Наков да даде трофея за 10-ата годишнина от спечелването му.

Стотици фенове се стекоха на "Лаута", за да видят безценния трофей, който през май 2004 година донесе най-голямата радост в клубната история. Те не пропуснаха да се снимат с любимците си, като най-честите пожелания бяха титлите на Локо да се множат.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?