Следвайте ни

Сеч в Ботев! Вижте с колко са глобени играчите

Ръководството на Ботев реши да размаха тоягата и наложи солени глоби на играчите за лошия старт в първенството. Спортният директор Адалберт Зафиров съобщи, че футболистите са санкционирани с по 40 процента от заплатите. Наказанията идват, след като представителният тим спечели само пет точки от шест кръга и извоюва едва една победа.
Възпитаниците на треньора Желко Петрович може и да се разминат със суровите санкции, ако успеят да спечелят домакинския мач срещу Бистрица и гостуването на Локомотив в пловдивското дерби. Едва при спечелени шест точки от двама мача жълто-черните ще получат месечните си възнаграждения в пълен размер. 
„Не се влагаме достатъчно, на предела на възможностите си. Не съм привърженик на глобите. И като футболист не ги харесвах. Стигна се дотам да вземем това тежко решение по една-единствена причина: не може само да получаваш, но да не даваш. Г-н Самуилов подсигурява абсолютно всичко, а от отсрещната страна не се получава. Това не е окей. Досега разговаряхме с футболистите непрекъснато. Петрович – също. Не се получаваха нещата само с приказки, затова взехме това крайно решение. Поставили сме краткосрочни цели – 6 точки в следващите два мача. Ако го направят, ще им се върнат парите. Искаме да видим, че тези пари наистина ще бъдат изработени. Да, глобата е в размер на 40 процента”, заяви Зафиров.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (4)

Магистър

22.08.2019 | 10:02
6 0

А г-н Зафиров с колко ще бъде глобен за бабериците който докара?

Слай

22.08.2019 | 09:43
5 3

С този материал - толкова. Нямат ли ден Неделев и Димитров и Ботев прилича на Марица-Цалапица. Просто трябват три, четири качествени попълнения. Толкова ли е сложно да се проумее.

М.Димитров

22.08.2019 | 08:26
9 3

Явно е,че има нещо гнило в отбора.И100% да ги глобите все тая.В отбора няма свежест и желание за игра.А когато тези неща липсват не може и да има успехи.

намръщенЪ

22.08.2019 | 01:41
9 5

С колко ще бръкнат в джоба на сръбския боклук

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?