Следвайте ни

Сеч в Ботев! Вижте с колко са глобени играчите

Ръководството на Ботев реши да размаха тоягата и наложи солени глоби на играчите за лошия старт в първенството. Спортният директор Адалберт Зафиров съобщи, че футболистите са санкционирани с по 40 процента от заплатите. Наказанията идват, след като представителният тим спечели само пет точки от шест кръга и извоюва едва една победа.
Възпитаниците на треньора Желко Петрович може и да се разминат със суровите санкции, ако успеят да спечелят домакинския мач срещу Бистрица и гостуването на Локомотив в пловдивското дерби. Едва при спечелени шест точки от двама мача жълто-черните ще получат месечните си възнаграждения в пълен размер. 
„Не се влагаме достатъчно, на предела на възможностите си. Не съм привърженик на глобите. И като футболист не ги харесвах. Стигна се дотам да вземем това тежко решение по една-единствена причина: не може само да получаваш, но да не даваш. Г-н Самуилов подсигурява абсолютно всичко, а от отсрещната страна не се получава. Това не е окей. Досега разговаряхме с футболистите непрекъснато. Петрович – също. Не се получаваха нещата само с приказки, затова взехме това крайно решение. Поставили сме краткосрочни цели – 6 точки в следващите два мача. Ако го направят, ще им се върнат парите. Искаме да видим, че тези пари наистина ще бъдат изработени. Да, глобата е в размер на 40 процента”, заяви Зафиров.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?