Следвайте ни

Сдружението стартира инициативата „100% Ботев Пловдив“

viber icon

Месец след края на кампанията "Да живее Ботев Пловдив" Сдружение "ПФК Ботев" обяви старта на нова кампания - "100% Ботев Пловдив". Целта на този акт е събирането на 100 процента от акциите на клуба на едно място. 

Ето пълният текст на обръщението на Сдружение "Ботев Пловдив", от което ще научите много:

Уважаеми ботевисти, 

След успешния край на кампанията „Да живее Ботев Пловдив“ Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“ дава старт на една също толкова значима кампания - „100% Ботев Пловдив“, чиято цел е събирането на 100% от акциите на клуба на едно място. Кампанията ще подпомогне финансирането на откупуването на 39% от акциите на Ботев, които в момента не са собственост на феновете в лицето на Сдружението.

Още преди година Сдружението публично афишира намеренията си за събирането на всички акции на едно място с цел повишаване атрактивността на клуба за потенциални инвеститори. След като въобще бяха пуснати в продажба, цената на ценните книжа първоначално бе определена на 220 000 лв., като по-късно  бе намалена на 176 000 лв. След преговори между представители на Сдружението и синдика на ТЦ-ИМЕ, който държи тези книжа, беше постигнато споразумение за максималното допустимо намаление на цената до 110 000 лв. (50% от първоначално обявената сума). Сдружението сключи официален договор със синдика и плати задатък в размер на 8% от сумата и разполага със срок до средата на февруари, за да доплати останалата сума.

Защо това е важно?

Придобиването на пълния пакет акции категорично изяснява собствеността на клуба и гарантира нормалното му функциониране. В продължение на месеци, а дори и на години, самото провеждане на акционерните събрания на ПФК Ботев Пловдив АД (предпоставка за гласуването на важни решения) зависеше от благоразположението на представителите на ТЦ-ИМЕ и редица срещи се проваляха при тяхно неявяване.

С придобиването на пълния пакет акции ще бъде възможно те да бъдат прехвърлени на кандидат-купувач с договор за обратно изкупуване на стойността, на която са му били продадени (например 1 лев). Така феновете на най-стария футболен клуб в България ще са сигурни, че при евентуалното си оттегляне след време собственикът няма да поиска непосилна за Сдружението и феновете цена за връщането на пълния пакет акции. 

И макар че процесът по придобиването на остатъчните акции стартира преди доста време, след пристигането на кандидат-купувача г-н Зингаревич всички действия са  съгласувани с него и неговите представители. 

Какво предстои конкретно? 

1. Възобновява се кампанията за закупуване на виртуални билети от Колежа в партньорство с Eventim. 

2. Възобновяват се онлайн търговете, като ще бъдат предложени още ценни за ботевистите артикули. 

3. Възстановяване на благодарствената онлайн стена за дарителите.

4. Доброволно авансово събиране на членски внос от страна на членовете на Сдружението. 

В следващите дни ще бъдат анонсирани още няколко инициативи, за чието стартиране е нужно малко повече време и подготовка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай