64

Сдружение ПФК Ботев спира приема на членове до септември

От Сдружение ПФК Ботев обявиха спиране на приема на нови членове до септември, тъй като в последно време се забелязва наплив от кандидати. Ето пълната декларация:

От началото на 2024 г. за няколко дни са подадени 57 заявления за членство в Сдружение ПФК Ботев. Това напомня събитията от 2018 г., когато за 2 дни бяха приети около 80 нови члена, част от които привърженици на друг клуб, а друга част неразбиращи в какво членуват. По време на Общото събрание с участието на новоприетите се извърши опит чрез прилагане на юмручното право да бъдат подменени законно избрани членове на Управителния съвет.

Нужно е да направим и важно уточнение. Сдружение ПФК Ботев е юридическо лице с нестопанска цел с ЕИК 000466336 и e учредено след промените през 1990 г. на мястото на ФК „Ботев“ Пловдив. По този начин Сдружението става приемник на историята на футболния клуб, основан през 1912 г. 

Съгласно чл. 4 от Устава:

  • Сдружението представлява ФУТБОЛЕН КЛУБ, практикуващ и развиващ професионален и аматьорски футбол, понастоящем като акционер в ПФК Ботев АД;
  • Сдружението съхранява емблемите и другите исторически символи на ФК Ботев Пловдив и е гарант за неговата автентичност;
  • Сдружението осъществява комуникацията на клуба с привържениците му.

Поради всичко това Сдружението НЕ Е ФЕН КЛУБ, както някои се опитват да го представят. Благодарение на своите независими, уважавани и безкористни членове вече повече от тридесет години Сдружението отговорно изпълнява целите, залегнали в Устава, и има огромна заслуга за съществуването на клуба и за запазване на неговата автентичност през трудните години на прехода.

Осъзнавайки огромната отговорност за запазване идентичността на ФК Ботев Пловдив, както и за неговото съществуване, при обективното предположение за корпоративен и частен интерес при този необичаен организиран наплив на кандидати, УС на Сдружението осъществи персонално допитване до всеки член на Сдружението с въпроса: „Считате ли за целесъобразно временно прекратяване на приема на нови членове в Сдружението?“. Резултати от допитването до всичките 89 члена на Сдружението: 

– гласували: 65 члена или 73% от членовете;

– ЗА временно прекратяване на приема: 50 члена или 76,9% от гласувалите, или 56,2% от всички членове;

– ПРОТИВ: 12 члена или 18,5% от гласувалите, или 13,5% от всички членове;

– без мнение: 3 члена или 4,6% от гласувалите, или 3,4% от всички членове.

Въз основа на допитването, с уважение към мнението на членовете си и при спазване на демократичните принципи, УС на Сдружение ПФК Ботев взе Решение №1 в Протокол №19 от 28.02.2024 г. „Да отложи до 30.09.2024 г. гласуването за приемане на членове, заявили кандидатстване в Сдружението след 01.01.2024 г.“.

Кандидат-членовете, които попадат в тази хипотеза, имат право да се откажат от заявлението си за членство, при което, разбира се, ще получат обратно заплатената вноска на посочена от тях сметка. 

Сдружение ПФК Ботев

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?