Следвайте ни

Сдружение ФК Ботев обяви условията и подробностите на сделката със Зингаревич

viber icon

Сдружение "ПФК Ботев“, съобщи важни подробности относно условията по прехвърлянето на акциите на Антон Зингаревич. Вчера руският бизнесмен придоби вчера 99 процента от дяловете в акционерното дружество. "Жълто-черните" имат и нов Борд на директорите.

Ето какво съобщиха официално от Сдружение ПФК Ботев:

Компания на руския предприемач г-н Антон Зингаревич придоби 99% от акциите на Ботев Пловдив от досегашния едноличен собственик - Сдружение "ПФК Ботев“. Цената на трансакцията е символичният 1 лев, като за същата сума новият собственик се задължава да върне ценните книжа на Сдружението, ако реши да напусне клуба.

Сделката се случва след неколкомесечни преговори в напълно приятелска и партньорска атмосфера и след като Сдружението, благодарение на феновете, изкупи задълженията към "Рент Мениджмънт“, а след това, на 21 февруари придоби и 39% от книжата, дотогава собственост на ТЦ-ИМЕ АД - в несъстоятелност.

Сделката по продажбата на акциите е придружена и от други промени, например в Устава, съобразени с исканията на новия собственик, но ненарушаващи принципите на ботевизма.

Сдружението предоставя ексклузивни права за ползване на емблемата на клуба за времето на действие на договора, както и право новият собственик да поиска да я придобие до 3 години след подписването на споразумението. Ако това се случи, Общо събрание на Сдружението трябва да реши дали да разреши придобиването.

Сдружението също така, като член на БФС, предоставя правото на клуба за участие в Ефбет лигата.

Промяната в собствеността на най-стария съществуващ футболен клуб в България е придружена и от промяна в Борда на директорите. Новият мениджърски екип се състои от трима члена – г-н Антон Зингаревич, г-н Даниел Серехидо, който е и изпълнителен директор на клуба, както и адв. Слави Микински.

"Щастлив съм, че дългоочакваната от всички привърженици на Ботев новина е вече факт. Радвам се, че Ботев има нов собственик и мениджъри с модерна визия и голям опит“, каза председателят на Сдружение "ПФК Ботев“ г-н Радослав Кошински.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

06.07.2021 | 13:30

Милиардер чужденец става попечител на Ботев.От какъв ли зор.

Отговори
2 2
Само "Ботев"!

Само "Ботев"!

06.07.2021 | 10:07

Сърдечни благодарности за двамата спортни журналисти които се интересуват най-много от събитията в най-стария футболен клуб в България "Ботев"Пловдив-Стойчо Генов от "Пловдив 24"и Дончо Донев от "Марица"!!!Както винаги първи!Надявам се,че вече и за най-невежите им себеподобни стана ясно какви са условията при които Антон Зингаревич придобива акциите на "Ботев" и ,че няма никаква възможност след това да ги обявява на висока цена за връщане...Апропо,ще има поне още два качествени трансфера на нови футболисти с които "жълто-черните"ще станат още-по силен тим през новия сезон!Наздраве Дончо,не го взимай толкова навътре Стойчо!

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?