Следвайте ни

Сдружение ФК Ботев дава властта в клуба на Тервел Златев

viber icon

Тервел Златев се завръща като управляващ ПФК Ботев Пловдив АД. Той ще получи властта от Сдружение ФК Ботев, което притежава мажоритарния пакет от 60 процента от дяловете в акционерното дружество. Те бяха предоставени на фенската организация от обявилият оттеглянето си Георги Самуилов. От Сдружението твърдят, че Самуилов е променил решението си и няма да спре да бъде най-големият спонсор на жълто-черния клуб. Нещо повече, от организацията пуснаха неофициална информация, че Златев е бил одобрен за началник от Самуилов. До този момент нито една от страните не е потвърдила това.
Тервел Златев се завръща в Коматево точно 5 години, след като напусна. Той бе доведен в клуба от пълномощникът на бившия собственик Цветан Василев - Иван Джиджев. С огромен за българските стандарти бюджет, под ръководството Златев, Ботев се докопа само до шесто място в крайното класиране. Болшинството от феновете пък обвиниха Златев в източване на клуба, което не бе доказано. От тогава Тервел Златев не се е занимавал с футбол.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (1)

Чичо

Чичо

18.08.2020 | 11:53

Със стари полови работнички нов бардак не става . Скоро и без него .

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?