Сделката за Ботев зацикли

Италианците се разцепиха, нов инвеститор идвал в четвъртък

Хаосът в Ботев стана пълен. Групата италиански инвеститори, които обещаха сделка за покупката на клуба още миналата седмица, се изпокараха помежду си. Този път обаче обичайният заподозрян за бъркотиите Димитър Христолов нямал грам вина. Като главен виновник за досегашния провал на преговорите е посочен артистичният бизнесмен Франческо Салерно. Този път Словоохотливият Салерно, който се самопровъзгласи за генерален секретар, по всяка вероятност ще бъде отстранен. За много краткия си престой под тепетата той успя да забърка няколко скандала. Последно той се скара със старши треньора Енрико Пичони, който единствен удържа тежката ситуация в представителния отбор. Салерно и Пичони си спретнаха шумен скандал в хотел „Тримонциум" в неделя, когато на среща бяха привикани футболистите. Възтежичкият бизнесмен, представил се преди месец като импресарио на Ерос Рамацоти, дори си позволил да заподозре, че дадени от него пари са изхарчени неправомерно и за тях той не получил никаква фактура. Вчера той се прибра в Италия заедно с партньорите си, с които бе дошъл.

Твърдо на страната на Енрико Пичони е спортният директор Малу Мпасинкату. Коментаторът на Евроспорт е и най-големият оптимист за сделката. Вчера Мпасинкату е заявил, че най-големият инвеститор не е Марко Орнела, а италиански бизнесмен на име Федерико, чиято фамилия обаче не знаеше. Въпросният Федерико идвал в България в четвъртък за продължаване на преговорите. Малу обаче не се нае с прогнози кога може да бъде финализирана сделката и кога футболистите ще си получат парите. Миналата седмица на играчите е било обещано, че ще си вземат дължимото на 20 октомври. По всяка вероятност това няма да се случи днес.

От своя страна Малу Мпасинкату и Енрико Пичони правят и невъзможното, за да могат да картотекират Даниел Ола и Емил Мбамба за гостуването на Черноморец. Двамата дали съгласието си да подпишат с Ботев до края на сезона. Все още обаче не били пристигнали жълтите карти. Това попречило на двамата да играят още срещу ЦСКА.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?