Следвайте ни

Самуилов връща акциите на Сдружение ФК Ботев

viber icon

В Ботев няма да има управленска криза след обявеното оттегляне на мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов. Бизнесменът оповести днес сутринта, че напуска ръководството, но направи важно уточнение, че ще продължи да помага финансово.

Още идната седмица Самуилов ще върне акциите на Сдружение ФК Ботев, от което ги придоби на 30 август 2018 г. Той притежава 60 процента от дяловете в акционерното дружество, които сега ще отидат при феновете. Те ще излъчат временна управа до намиране на нов собственик, довери наш източник. Останалите проценти са във фирмата ТЦ-ИМЕ.
Ето какво написаха феновете след срещата им със Самуилов:

Уважаеми Ботевисти,

Днес се проведе среща между Георги Самуилов и представители на УС на Сдружението, КПБП и BULTRAS. Бяхме уведомени от г-н Самуилов, че към днешна дата целият Съвет на директорите е с подадени оставки.

Към този момент 60% от акциите на ПФК БОТЕВ АД, които бяха собственост на дружеството на Георги Самуилов ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪНТ, са прехвърлени на Сдружение “ПФК Ботев".

Пред всички присъстващи, представляващи организираните привърженици на Ботев Пловдив, Георги Самуилов категорично заяви, че ще продължи да помага в издръжката на клуба.

Важно е да се знае, че Сдружение ПФК Ботев никога не е правило постъпки за придобиването на тези акции. 

Сдружението е длъжно да поеме тази отговорност и и вече процентът притежавани акции от Сдружение ПФК Ботев е 61%.

От тук нататък приоритетите ни са свързани с провеждане на предстоящото Общо събрание на акционерите на ПФК БОТЕВ АД, запазване на спокойствие и добра атмосфера в клуба.

С уважение,

УС на Сдружение ПФК Ботев

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (1)

Христолов

Христолов

23.07.2020 | 15:38

Збогом.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?