Следвайте ни

Самуилов обяви нова формула за строителството на стадиона

Довършването на Колежа по настоящата концесия е невъзможно, заяви босът на канарчетата.

viber icon

Строителството по настоящата концесия на стадион Христо Ботев е невъзможно. Това е обявил на приключилата преди малко среща с фенове мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов. Причина за това са многомилионните дългове на клуба към фалиралата КТБ и други фирми.

Бизнесменът е предложил опцията да се създаде смесено дружество между нова фирма и община Пловдив, която да участва със земята под стадиона. Новата фирма пък ще трябва да преотстъпи пожизнено правата над стадиона на клуба. Дали това ще стане, зависи изцяло от новата градска управа. 

На първо време обаче трябва да се развали концесията.
По наша информация, срещата на Георги Самуилов и феновете е преминала в добър тон. Босът на жълто-черния клуб обаче е подчертал, че някои от действията на привържениците внасят напрежение в клуба и представителния отбор.

Феновете от своя страна са заявили, че обявеното събрание за неделя сутринта не се отменя и ще се състои.

Мажоритарният собственик на Ботев пристигна на базата в Коматево за инициираната от него среща с представители на фен организациите. Преди да приеме привържениците, бизнесменът се видя за кратко с футболистите от представителния тим. Самуилов ги поздрави за победата над Дунав, която е първа на чужд терен от 375 дни.
Георги Самуилов покани феновете на среща в отговор на тяхна покана към него, премиера, новоизбрания кмет и финансовия министър за обсъждане до къде е стигнал строежа на стадион Христо Ботев, който бе тържествено подновен на 28 август.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?