Следвайте ни

Самуилов с много тревожна новина за Ботев: Ще помагам само на школата

viber icon

Бившият президент и мажоритарен собственик на Ботев Пловдив Георги Самуилов съобщи доста тревожна новина за жълто-черната общност. Той се дистанцира от бурните събития в последните дни на Коматево, заявявайки, че единствено продължава да помага на развитието на академията на клуба. Това означава, че Сдружение ФК Ботев, което взе акциите от Самуилов ще трябва да намери друг спонсор, който да осигурява даваната от него месечна сума за издръжката на клуба.
Той допълни, че не иска да влиза в интриги и е спрял да се занимава с управлението в момента, в който е прехвърлил акциите.

Ето цялото обръщение на Самуилов:

Скъпи ботевисти,

На 26 юли 2020 г. обявих решението си да се оттегля окончателно от Съвета на директорите на ПФК “Ботев Пловдив” и прехвърлих акциите на Сдружение ФК “Ботев Пловдив”. Реално от тогава не се занимавам с управлението на клуба и не взимам отношение в решенията на новия собственик, т.е. Вие феновете. Не съм човекът, който назначава и уволнява мениджъри. Нямам и такива намерения! Категорично заявявам, че не искам да бъда забъркван и да влизам в интриги. Както съм обещал, всички задължения и заплати са изчистени, като оставям клуба в стабилно състояние. Ще продължавам да помагам на ДЮШ, за която съм поел изцяло отговорност. Децата са бъдещето на ПФК „Ботев Пловдив“ и те са моя лична кауза!

Само "Ботев Пловдив"!

С уважение,
Георги Самуилов

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (1)

Бръснела!

Бръснела!

20.08.2020 | 12:44

А какво ги интересува всичко това нормалните хора?

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?