Обръщение на Самуилов: Ботев има нужда и от Палийски, и от всички фенове

Целта пред Ботев е челната тройка, обяви собственикът на жълто-черния клуб Георги Самуилов преди срещата с Бойко Борисов на Колежа. Според него в клуба всичко е спокойно - всички получават заплатите си навреме. 

"Довършването на стадиона с държавни пари няма да се отрази на бюджета, тъй като с него всичко си е ОК. Държа да отбележа, че в момента стадионът е общинска собственост и аз не съм страна в казуса. Очаквам всичко да е наред, Общинският съвет да гласува отпускането на парите за стадионите ни с Локо. Тези малки неща ще отнемат около месец, предполагам. Общината трябва да намери и изпълнител на строежа.

Ние не сме страна в строежа, но ще помагаме с всичко, което можем. Обследванията, които правихме, ще ги пердоставим. Проектът - също. Въпрос на дни е това да стане. Архитект Савов е направил всички промени, които искахме за освежаването на проекта.

Питате ме, за процентите на ТЦ - ИМЕ. Снощи и аз чух версията, че Сдружението ще купува прословутите 39 процента. Не знам защо хора искат да цепят клуба. Ще поискам среща с авторите на тази декларация от вчера, тъй като искам диалог, а не скандали, които да пречат на отбора.

Държа да вметна нещо и за Ангел Палийски. Той е човекът, който ме запали по жълто-черната идея. Не разбирам защо е необходимо да се иска оставката му. Вместо да се обединяваме, ние се разделяме. Не разбирам кой има интерес Ботев да не е единен.

В този дух на разговора, ще кажа нещо на феновете ни - дано бием днес Черно море. Всички на мача",  завърши тирадата си пред Колежа собственикът на Ботев Георги Самуилов.

Час по-късно президентът на Ботев Георги Самуилов излезе с официално обръщение към феновете. Ето го, без редакторска намеса:

Скъпи Ботевисти,

В момент, в който „жълто-черната“ общественост е близо до осъществяване на голямата мечта – стадион „Христо Ботев“, група хора за пореден път се опитват да попречат на нашия Клуб. Хора, за които собственото его винаги е стояло над интересите на Клуба и появата им в този момент ясно показва, че за тях развитието на нашия Клуб не стои на първо място.

Аз съм дълбоко убеден в това, че зад публикуваното вчера съобщение не стои цялата „жълто-черна“ общественост. Въпреки, че в декларацията са упоменати всички организирани фенове на нашия Клуб, зад нея прозират лични интереси и опит за вкарване на интрига в крайно неподходящ момент за Ботев.

Като президент на най-стария футболен Клуб в България, съм готов да се срещна с подписалите декларацията, за да изслушам тяхните аргументи и гаранции за бъдещото развитие и финансиране на Клуба при готовност от тяхна страна. Аз съм отговорен човек и като такъв няма как да оставя любимия ни Клуб в безизходица и без ясно бъдеще.

Като президент на Ботев имам пълното право да избирам на кои хора да гласувам доверие и с кои хора да работя в Клуба.

Ангел Палийски е човекът, който ме запали по „жълто-черната“ идея и до голяма степен стои зад това да съм част от управлението на Ботев Пловдив. Аз съм наясно колко и по какъв начин той е помогнал за развитието на нашия Клуб и не ми е необходимо други хора да дават оценка за него.

Скъпи Ботевисти, не позволявайте интригите на дребните душици, които не желаят светлото бъдеще на нашия Клуб, да надделяват в този важен момент. Повече няма да толерирам интриги и опити за опетняване на треньори, служители или футболисти на Клуба!

Заедно можем да върнем Ботев към славните му години и да се завърнем в нашия дом, където ядрото от опитни футболисти, заедно с прекрасните ни талантливи юноши, да радват хилядите привърженици на нашия клуб!

Само Ботев!

С уважение,
Георги Самуилов

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?