Около 15 юни обявяват обществена поръчка за Колежа

Получихме уверение от Ботев, че още следващата седмица ще получим окончателната количествено-стойностна сметка за стадиона, обяви заместник-кметът по „Строителство и инвестиции" Пламен Райчев след среща между двете страни. На разговорите в бившия Партиен дом (б.а. за които Марица първи ви информира) от страната на Ботев присъстваха още членове на Сдружението и авторът на проекта за Колежа архитект Савов. Участие взе и ресорният зам.кмет по спорта Георги Титюков.

Готови сме да направим пазарно проучване между фирмите за строителните дейности и цените, които ще обявят строителите за довършването на това уникално за България съоръжение. Ако не възникнат някакви пречки мисля, че около 15-ти юни можем да обявим обществената поръчка. По закон за нейното провеждане са необходими около 40 дни. След това ще отворим офертите и ще подпишем договор.

Ако всичко е нормално в средата на август е планът за рестартиането на строителните дейности. Стадионът ще отговаря на всички изисквания на БФС и УЕФА, дано да няма проблеми", завърши Райчев.

Снимка: Пловдивдерби

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ДИФ тулуп

ДИФ тулуп

05.05.2020 | 16:58

Над 20 години срещи в Общината, пък и с премиера полубог. И нито един стадион не е мръднал с държавна "помощ". Ама с Лудогорец не е така...

Отговори
1 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?