Сайт на Ман Юн: Рай е да играеш с Бербатов

Трябва да е рай да играеш в един отбор с Димитър Бербатов, когато българинът е в настроение, твърдият редакторите на официалния сайт на Мначестър Юн в коментар за представянето на българина в мача с Болтън този уикенд. - Всичко, което опита, се получи, и само малшансът му попречи да не запише името си сред голмайсторите след две акробатични волета, пише в оценките си сайтът на червените дяволи. По същия начин оценяват представянето на Бербатов и феновете на тима, които му дават най-високата оценка 8.7 в сайта на Скай Спортс.

Английският шампион се изкачи на върха в Премиершип след домакинско 2:1 над Болтън. Много силен мач направи татко Бербо. Въпреки че не блесна с гол или асистенция, българинът се открои с много прецизни пасове, техника и няколко страхотни удара към вратата. Автогол на Найт (5) и попадение на Валенсия (33) донесоха успеха. За Болтън се разписа Матю Тейлър (75). Победата изкачи Юнайтед на точка пред Челси в битката за короната.

Мениджърът на червените дяволи сър Алекс Фъргюсън заложи на двойка нападатели Димитър Бербатов и Майкъл Оуен, който замени изпитващият болки след мача с Украйна Уейн Рууни.

Домакините започнаха силно срещата и още в петата минута стигнаха, макар и малко щастливо, до първия гол в срещата. Патрис Евра проби отляво и центрира към Оуен. Бившият нападател на Ливърпул стреля с глава извън целта, но топката рикошира в Найт и се озова в мрежата. Секунди по-късно „Олд Трафорд" се радваше за втори гол, но кълбото някакси беше избутано преди да премине голлинията. Еванс стреля с глава от четири метра, вратарят Яскелайнен плонжира отчаяно и по чудо отби, топката се отклони от гредата и не пожела да влезе. В 12-ата минута Димитър Бербатов стреля много красиво със странична ножица, но топката вместо да атакува застрашително вратата, се отклони от рамото на Оуен и излезе в аут. Първата възможност за гостите дойде в 14-ата минута. Кевин Дейвис беше изпуснат в наказателното поле и стреля с глава, но покрай вратата. В 18-ата Райън Гигс дигна „Олд Трафорд" на крака след впечатляващ финт на крилото. Ветеранът игра с много желание и техника и за пореден път заслужи похвала.

В средата на полувремето Болтън направи няколко добри акции, но не показа точност пред гола. В 31-вата минута Тейлър шутира от добро положение, но до гредата на Ван дер Сар. Бърза атака на Юнайтед две минути по-късно успокои домакините с втори гол. Валенсия направи хубаво двойно с Гари Невил и с шут в близкия ъгъл наказа Яскелайнен. До края на полувремето играта беше с намален ритъм и с поделено владение на топката.

В 50-ата минута Ван дер Сар спаси опасен удар с глава. В ответната акция Оуен шутира по земя до гредата. В 53-ата минута Бербатов блесна с ефектно подаване с петичка, извело Оуен на отлична голова позиция. Бившият идол на Ливърпул обаче не запази равновесие и би встрани. В 57-ата минута поредно изключително изпълнение на Димитър затаи дъх на 70 хиляди на „Олд Трафорд". Валенсия центрира на далечната греда и Митко с изящно изпълнена ножица нямаше късмет пред гола. Вратарят Яскелайнен с голяма доза късмет изби мощния удар на българина. В 62-ата минута нов миг гениалност на Бербо изведе Оуен сам срещу вратаря, но стражът изби в корнер. В 68-ата бързоногият Валенсия проби мощно и стреля силно, но в краката на Яскелайнен. Две минути по-късно попадение на Класнич от Болтън беше отменено заради нарушение срещу Ван дер Сар. В 75-ата минута гостите успяха да намалят след поредна силна игра във въздуха в наказателното поле на Юнайтед. Дейвис центрира отляво и Матю Тейлър не остави шансове с удар в долния десен ъгъл. До края имаше няколко мелета пред вратата на Ван дер Сар, но не и опасно положение. В четвъртата минута от добавеното време Бербатов можеше да вкара и да посвети попадение на дъщеричката си, но Валенсия не го потърси с пас, въпреки че българинът беше сам пред гола.

След мача мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази надеждата и увереността си, че защитникът на английския шампион Рио Фърдинанд ще излезе от дупката, в която изпадна този сезон и ще подобри играта си. Според Фъргюсън, английският национал прави „нехарактерни грешки" този сезон и се намира в най-слабата си фолма, откакто играе на „Олд Трафорд". - Мисля, че със сигурност той не е имал такъв спад във формата, откакто се присъедини към клуба. Това е необичаен момент за него. След критиките, които той получи, със своите качества и опит, той трябва да се справи с този проблем. Всички минават през такива малки периоди, в които е необходимо да коригират играта си, да повдигнат нивото на своето представяне и аз съм сигурен, че той ще го направи, заяви сър Алекс.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?