Рууни под въпрос за гостуването в Мърси

Участието на Уейн Рууни в дербито срещу Ливърпул е под въпрос, твърди Би Би Си, цитирайки мениджъра на тима сър Алекс Фъргюсън. Националът на Англия пропусна последните два мача на тима си заради травма в прасеца и участието му ще се реши в последния момент. Другият играч на Юнайтед под въпрос е Дарън Флетчър, оплакващ се от болки в слабините. Място сред стартовите 11 обаче ще намерят Райън Гигс и Патрис Евра, които получиха почивка за срещата от Шампионска лига през седмицата срещу ЦСКА в Москва, спечелена с 1:0.

В игра за домакините най-вероятно ще се появи Фернандо Торес, който през последните няколко седмици лекуваше контузия в бедрото, както и Глен Джонсън (слабини). До последно под въпрос обаче е капитанът Стивън Джерард, който има мускулна контузия в бедрото и в последната среща преди три дни срещу Лион от Шампионска лига (1:2) бе сменен принудително още в 22-ата минута.

Срещу Юнайтед просто трябва да победим. Ако изгубим разликата с тях ще стане 10 точки, а това е твърде много за това първенство. Въобще не можем да си и помислим, че няма да спечелим, защото ако това стане, ще е равно на катастрофа за нас, заяви вратарят на Ливърпул Рейна, цитиран от Дейли Стар. Испанецът отрече тиражираните версии за бойкот от страна на звездите на тима срещу мениджъра Рафа Бенитес. - Фернандо Торес призна,че не е готов все още на 100 процента, затова пропусна мача с Лион, а Джерард наистина е контузен, категоричен е Рейна.

Междувременно мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес обяви, че шансовете на новото попълнение на тима - италианеца Алберто Акуилани да дебютира в дербито срещу Манчестър Юн, са много малки. Привлеченият през лятото за 20 млн. паунда от Рома полузащитник лекува контузия в глезена от март и преди два дни игра за втория тим през последните 15 минути срещу Съндърланд (2:0.

Дали той ще играе? Всичко зависи от психическото му състояние. За играчи като Акуилани е много трудно. В момента за него най-важното е да възвърне спортната си форма и след това ще го използвам системно, каза Бенитес.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?