64

Руснак разкри, че пиян вкарал гол за Левски

Владислав Радимов е един от най-класните футболисти, които са идвали да играят в българския шампиона Радимов изигра само три мача за Левски през 2000 г. и бе изгонен заради нарушаване на дисциплината и пиянство. Точно този епизод даде началото на много истории във футболния ни фолклор. Ето какво разказва самият Радимов (сега треньор на втория отбор на Зенит):

"Българската преса писа, че съм си поръчал пет проститутки наведнъж. Ще ви кажа как стана всичко от самото начало. На 20 години напуснах ЦСКА (Москва) и заиграх в Испания. По различни причини не ми провървя в Сарагоса. Точно тогава бях в развод със съпругата ми. Стрес. Изпаднах в депресия. Предложиха ми да играят в България, в Левски. Костя Головской, когото познавах от Динамо, вече беше там.

Няма да крия, там бръмчахме здраво. Дори веднъж на терена излязох пиян и в същото време успях да вкарам гол.

Отидохме с отбора на тренировъчен лагер в Швейцария. Там пихме. Не ни беше достатъчно. Нямаше откъде да се вземе, наоколо има само планини. Костя отиде до лоби бара, взе стол от рецепцията и разби витрината, за да вземе водка.

На сутринта треньорът каза, че сме изгонени. Връщаме се в София, а вече на летището ни посрещат стотина журналисти. Толкова много от тях вероятно бяха само на сватбата, когато се ожених за Таня Буланова. Един от тях ме пита: "Вярно ли е, че си имал взел пет  проститутки вад двамата в стаята?“ Казвам: "Като ме гледаш това не е ли вярно?“ Така този "виц" за петте  проститутки започна да се върти в пресата.

По принцип тогава в България истински приятели ме посещаваха, опитвайки се да ме измъкнат от амока. Вася Уткин долетя и ми беше до мен във важни моменти. Той каза: "Зарязвай пиенето". Някои "приятели" се обърнаха. Приятелството се изпитва в такива трудни моменти за човека.

Добре, че беше Александър Тарханов, който ме „измъкна от България“ и ме взе в Криля Советов през 2000 г. Той ми помогна да се върна на високо ниво, иначе нямаше да стана капитан на Зенит, да взема купата на УЕФА и да играя още няколко години за националния“, спомня си Радимов.

Вижте този гениален негов пас (1,07 минута):

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?