Следвайте ни

Руският милиардер обясни защо е купил Ботев Пловдив

viber icon

Закупуването на мажоритарния дял от акциите на Ботев (Пловдив) е една част от добре обмислена стратегия, твърди руският милиардер Антон Зингаревич. Олигархът говори пред сайта на друг свой клуб - Фремад Амагер, където обясни защо е предприел хода със закупуването на Ботев Пловдив.

"Откакто поехме Фремад през 2018 г., ние едновременно с това се фокусирахме и върху самата структура на нашата стратегия за собственост на няколко футболни клуба в Европа.

Анализирахме много, какъв ще е следващият етап от нашата стратегия, тъй като постигнахме добър напредък във Фремад през първите две години и половина. Като част от следващата стъпка в нашата стратегията, ние преговаряхме с българския клуб Ботев (Пловдив) за закупуване на мажоритарния пакет акции и това вече е в ход“, каза Антон Зингаревич. 

"Още при закупуването на Фремад от компанията на Антон Зингаревич през май 2018-а ние съобщихме, че неговите амбиции са да изгради международна клуба мрежа", каза пък директорът на Фремад Алан Равн.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

БАЙ АСАН - ШЕФ НА ИЗГРЕВ БОЙС

БАЙ АСАН - ШЕФ НА ИЗГРЕВ БОЙС

10.01.2021 | 14:29

ДО СЕЛСКИЯ ЦЪРВУЛ СТОЙЧКОВ : АМИ КАТО КОКОШИНСКИ МОКОШИНСКИ НЕ ГИ МИСЛЯТ ТИЯ НЕЩА, БАРЕМ НИЙ КАТО НАЙ-ГОЛЯМАТА ФЕН ФРАКЦИЯ Е РЕДНО ДА ГИ ПОМИСЛИМ АРКАДАШ.

Отговори
1 5
БАЙ АСАН-ШЕФ НА ИЗГРЕВ БОЙС

БАЙ АСАН-ШЕФ НА ИЗГРЕВ БОЙС

10.01.2021 | 11:15

СЕДИМ ТУК В КРЪЧМАТА С ХОДЖАТА НА СТОЛИПИНОВО И МЕСТНИЯ ШЕФ НА Де Пе Сето – ЯКИ ФЕНОВЕ НА КОМАТЕВСКИЯ ЛЮБИМЕЦ И СЪ ЧУДИМ, БРЕ ТОЯ ХАЙРСЪЗИН ЦИНГАРЕВИЧ ОТ 3 ГОДИНИ Е МЕРИНДЖЕЙ НА ОНУЙ ДАТСКО ОТБОРЧЕ С КРИВОТО ИМЕ И СЕ ГИ ДЪРЖИ В ДЪНОТО НА ДАТСКАТА Б ГРУПА. ДА НЕ Е РЕШИЛ ДА НИ ПРАЩА И НАЗИ В Б ГРУПА ЗА ПО – ЕВТИНО? ОТ ДРУГА СТРАНА КАТ СЪ ЗАМИСЛИ ЧИЛЯК ТАМ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ШЪ ЗИМАМИ Я РАВЕН, Я ПОБЕДА.

Отговори
3 10
Стоичков

Стоичков

10.01.2021 | 14:01

Добре сте се събрали в кръчмата,но що не наблягате на пиенето/ако го можете/,ами се правите че разсъждавате за неща от които не разбирате.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?