Следвайте ни

Руски олигарх взе правата на стадиона на Евертън ВИДЕО

viber icon

Руския милиардер Алишер Усманов е отправил предложение, което ръководството на Евертън не е могло да откаже. Става въпрос за правата върху името на новия стадион на клуба. Сделката ще е на стойност 30 млн. паунда, посочи изпълнителният директор на "карамелите" Денис Барет-Баксендейл.

Предложението е дошло от притежаваната от Усманов USM, която от 2017 г. се рекламира чрез тренировъчния комплекс на "Евертън". Преди седмица руският бизнесмен заяви, че иска да инвестира в клуба, където мажоритарен собственик е неговият приятел и бизнес партньор Фархад Мошири.

Усманов беше акционер в "Арсенал". Там той държеше 30%, но през август 2018 г. продаде акциите си на американеца Стан Крьонке.

"Евертън" все още очаква разрешение от местните власти за строежа на стадиона. Барет-Баксендейл посочи, че проектът ще осигури около 15 000 работни места и около 1 млрд. паунда в местната икономика.

Миналия месец "карамелите" назначиха Карло Анчелоти за мениджър. Отборът е на 11-ото място във Висшата лига с 28 точки.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?