Роналдо пак е №1 в света

Кристиано Роналдо отново спечели отличието на ФИФА за най-добър футболист в света. Звездата на "Реал" (Мадрид) и португалския национален отбор изпревари Лионел Меси и Неймар във второто издание на наградите The Best.
Роналдо направи поредния си бляскав сезона с "Реал" (Мадрид). Той помогна на белите да станат първият отбор в историята, успял да защити трофея си в Шампионската лига, и да завоюват титлата в Испания за пръв път от 2012 г.
Португалецът стана голмайстор на Шампионската лига с 12 попадения и се превърна в първия футболист, вкарвал гол в три европейски финала. Toй добави 25 шампионатни гола и се разписа общо 42 пъти в рамките на миналия сезон.
Роналдо вече спечели наградата на УЕФА за играч на сезона в Европа. Той се очертава като фаворит и за най-ценното индивидуално отличие във футбола - "Златната топка. Португалецът е печелил наградата четири пъти, с един по-малко от рекордьора Меси.

Наградата на ФИФА, която е наречена The Best, се връчва на най-добре представилия се играч в периода 20 ноември 2016 г. - 2 юли 2017 г. Освен спортните постижения се отчита "общото поведение на и извън терена".

В гласуването участват треньорите и капитаните на националните отбори, представители на медиите и фенове. Всяка група формира по 25% от вота. Номинирани тази година бяха общо 24-ма играчи.

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинеди Зидан спечели наградата за най-добър в конкуренцията на двама италианци - Масимиално Алегри ("Ювентус") и Антонио Конте ("Челси").

Холандия обрат наградите в женския футбол след спечелването на европейската титла през 2017 г. Лийке Мартенс спечели отличието за най-добра футболистка в света. Тя вкара три гола на Евро 2017, включително във финала, и беше избрана за играч на турнира. Мартенс, която през лятото премина в "Барселона", спечели и наградата на УЕФА за №1 през сезона.

Селекционерът на Холандия Сарина Вигман беше избрана за най-добра сред треньорите в женския футбол. Двете победителки не успяха да присъстват на церемонията в Лондон, тъй като в сряда им предстои мач от световните квалификации.

Идеалният отбор на ФИФА: Джанлуиджи Буфон (Италия и "Ювентус"), Дани Алвеш (Бразилия и ПСЖ), Леонардо Бонучи (Италия и "Ювентус"/"Милан), Серхио Рамос (Испания и "Реал"), Марсело (Бразилия и "Реал"), Лука Модрич (Хърватия и "Реал"), Тони Кроос (Германия и "Реал"), Андрес Иниеста (Испания и "Барселона"), Лионел Меси (Аржентина и "Барселона"), Неймар (Бразилия и "Барселона"/ПСЖ) и Кристиано Роналдо (Португалия и "Реал).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?