Следвайте ни

Реваншът ЦСКА-София - Ботев под въпрос заради COVID-19?

viber icon

Полуфиналът на ЦСКА-София с Ботев тази сряда е под въпрос заради положителната проба за корона вирус на нападателя на червените Томи Юрич.

Преди дербито с Левски вчера Стойчо Стоилов призна, че двама футболисти са с висока температура и затова не са в групата. Другият играч е Стефано Белтраме. За него към момента няма информация.

По данни на Нова отборът на ЦСКА е събран на базата в Панчарево.

Ето какво е описана в инструкцията на Министерството на здравеопазването за положителен тест за коронавирус във футбола, какъвто случай има в ЦСКА. Процедура при положителен резултат:

1. Клубният лекар: I. Следва да уведоми здравните власти (РЗИ) и да координира изпълнението на предписаните противоепидемиолични мерки, II. Следва да уведоми БФС, III. Футболистът със съмнение за инфекция трябва веднага да бъде поставен в изолация, IV. Контактните лица също трябва да бъдат проверени, V. Всички членове на футболния отбор трябва да бъдат тествани и следени за симптоматика, VI. Докторът трябва да обясни на футболистите ситуацията, да подчертае важността на личната хигиена и да убеди играчите да запазят самообладание.

2. Футболистът: I. Трябва незабавно да уведоми клубния лекар по телефона за симптомите на болестта, II. Трябва да стартира самоизолация под формата на карантина, за да не зарази членове на семейството и съотборници, III. При доказана инфекция трябва да избягва физически изискващи дейности, IV. В случай на положителен тест без доказана зараза може да бъде изготвена програма за кондиция след консултация с клубния лекар.

3. Клубът: I. Не трябва да съобщава за положителния резултат на пресата до момента, в който няма окончателна диагноза, II. Трябва да осигури изпълнението и спазването на предписаните от здравните власти (РЗИ) противоепидиемични мерки, От ЦСКА ще излязат с официална информация по случая след 17 часа

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?