61

Решено: Ботев и Лудогорец играят за Суперкупата на "Колежа"

Голям футболен празник се задава в Пловдив в началото на юли. Финалът за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на купата Ботев (Пд) ще се играе на стадион "Христо Ботев". Най-вероятната дата за двубоя е 3 юли. Двата отбора са дали принципно съгласие пред Спортно-техническата комисия към БФС сблъсъкът за трофея да бъде седмица преди старта на участието им в евротурнирите.

От Разград пък не са възразили мачът да е на Колежа, което със сигурност ще гарантира доста по-добра атмосфера, отколкото на някой друг стадион.

Както е известно, от Ботев опитаха да преместят и финала за Купата на "Колежа“, но тази тяхна идея не се осъществи.

Мачът за Суперкупата ще послужи като генерална репетиция за тимовете преди старта им в евротурнирите, съобщава "Тема спорт". Първият мач на Лудогорец в квалификациите на Шампионската лига ще бъде на 9 или 10 юли, а Ботев Пд влиза в пресявките на Лига Европа на 11 юли.

Както е известно, откриващият кръг в първенството пък ще е на 19-22 юли. Така финалът за Суперкупата ще е първият официален мач у нас за новия сезон. Ако не се проведе тогава, другата опция е през септември.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?