Следвайте ни

Реформи в школата на Ботев

Ръководството на Ботев предприе промени в клубната си академия. При „канарчетата“ обаче няма такава кардинална смяна, както на „Герена“.

От сезон 2019/20 в Коматево настъпва промяна в структурата на отборите до 17 и до 19 години. От посочения сезон U19 ще бъде съставен от наборите 2001 и 2002, а U17 от футболисти, родени през 2003 и 2004 г. Тези отбори няма да играят в зонални първенства.

От следващия сезон в школата на Ботев (Пловдив) ще бъдат приемани и деца, родени през 2012 година. Повече информация за децата от наборите 2010, 2011 и 2012 ще бъде обявена през месец юни.

ТРЕНЬОРИТЕ В ДЮШ НА БОТЕВ (ПЛОВДИВ)
U19 - Петър Пенчев и Димитър Пашев
U17 - Георги Онов и Милен Кунчев
U15 - Румен Байрев и Георги Андонов
2006 - Милен Кунчев
2007 - Стоян Ангелов
2008 - Стефан Стоянов
2009 - Минчо Цветанов
2010, 2011 и 2012 - Илиян Гаров
треньор на вратарите: Илия Иванов

"Направихме доста събирания и взехме решение, че трябва да обединим отборите в Елитните групи. По начина, по който е структуриран мъжкия отбор. Трябва да следваме този модел, да разполагаме с достатъчен брой футболисти, а не да се задъхваме в безмислени мачове, които не помагат за израстването на самите отбори. Ще следваме тактическата схема на първия отбор, независимо кой е треньор. В елитните групи U19 и U17 ние трябва да се движим по програма, която е изключително близка като натоварвания, изисквания и тактическа схема до мъжкия отбор. За да може да бъде преходът по-плавен и по-безпроблемен, а не да се изпитва този голям стрес, който го наблюдаваме. Но това не е проблем само за Ботев, а като цяло за прехода от юношеския в мъжкия футбол. Убеден съм, че при правилно структуриране на отборите и на подоготовката, до една година доста сериозно ще имаме присъствие не само в детско-юношеския футбол, а там където е най-важно - в мъжкия отбор", заяви директорът на школата Ферарио Спасов.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?