Следвайте ни

Рецептата на Акрапович балканския коктейл на Локо

viber icon

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович със завидно чувство за хумор обясни как е успял да изгради печелившия отбор с играчи от много националности. Черно-белите излизат в неделя в пряк двубой срещу Левски за второто място в есенния дял на първенството. При успех пловдивчани ще зимуват след лидера Лудогорец.
 "Ако ти трябва техничен играч, взимаш босненец. Ако се нуждаеш от още по-техничен – привличаш хърватин. Ако искаш войник, биткаджия, залагаш на сърбин. В центъра на защитата избираш черногорец, защото играе добре с глава, те са високи. А словенците… На тях им взимаш жените, защото са хубави (смее се)", сподели Акрапович.

"Искам да видя стадиона пълен. Тогава ще знам, че съм изпълнил това, което съм имал като задача преди година и половина – публиката да се върне, а ние да играем хубав футбол. Това ми беше целта. За резултат винаги е трудно да говориш, защото понякога имаш късмет и печелиш трите точки, без дори да знаеш как се е случило. Друг път – не. Искам, като погледнеш отгоре, да се види, че сме по-качественият отбор, че създаваме шансове и ги оползотворяваме. Така желая да печеля точки. Фактът, че имаме 12 победи, не е случаен. Това е доказателство за качество и за добра селекция. Желанието в съблекалнята да победим Левски е голямо. Така че не трябва да се мотивираме допълнително. Стадионът сигурно ще бъде пълен, както много пъти тази година. И когато видя хората с усмивки на лица на база на това, което им предлагаме, съм доволен. Защото знам, че тази симбиоза между фенове и играчи я има", сподели Акрапович.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?