Следвайте ни

Радост в Англия: Мачовете пред пълни стадиони през новия сезон

viber icon

Отпадат ограниченията за брой фенове на двубоите от мачовете от английското първенство. Премиерът Борис Джонсън обяви, че от 19 юли стадионите на Острова ще могат да функционират при пълен капацитет, като това важи изобщо за всякакви мероприятия - било то на открито или закрито. Това означава, че новият сезон в Премиър лийг ще стартира пред пълни трибуни.

 
Отпада задължителното изискване за спазване на дистанция, както и за носене на маски. Все пак ще има препоръки за слагане на маска, когато човек се намира сред голямо струпване на хора. По принцип никъде няма да се изискват ваксинационни паспорти или отрицателни тестове за коронавирус. Дава се обаче възможност на определени организатори на събития да настояват за такива, ако преценят, че има нужда от нещо подобно.

  Борис Джонсън: Страхотно представяне за Англия, върнете футбола у дома
 
Великобритания е сред страните с най-висок процент на ваксинирани срещу COVID-19 и здравни власти твърдят, че заболеваемостта ще продължи да спада.

Все пак решението за цялото това анонсирано пълно отваряне ще бъде ревизирано на 12 юли, като от значение ще са резултатите от разпространението на коронавируса в страната към момента. Ако няма нещо притеснително, тотално разхлаване на мерките ще влезе в сила от обявената вече дата 19 юли.

“Ще загърбим действащите досега рестрикции и ще дадем възможност на хората сами да правят своя информиран избор за начина, по който да се справят с вируса”, обяви Борис Джонсън.

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?