61

Радослав Гидженов с много добра оценка за финала на Европейското за юноши

Много добра оценка получи пловдивският рефер Радослав Гидженов за ръководения от него финалана Европейското първенство за юноши до 17 години.  В БФС са получили доклад, в който се казва, че оценката му е 8.7, поставена от съдийския наблюдател от УЕФА на срещата.

Талантите на Италия до 17 години победиха Португалия с 3:0 и се поздравиха с титлата. 32-годишният пловдивчанин ръководи два мача в груповата фаза на първенството, както и четвъртфиналната среща между Дания и Чехия. Във всичките три мача до финала той се представи на много високо ниво, в нито един от двубоите не допусна никакви забележими грешки и заслужено получи доверието на УЕФА за финала.

Отличното му представяне ще бъде разгледано на последното есенно събиране на Съдийския панел на УЕФА, а шансовете му да бъде преместен в Категория 1 на листата на европейските арбитри са доста сериозни. В Категория 1 е и най-добрият наш съдия в момента Георги Кабаков, който единствен от българите в международната категория получава мачове в Шампионската лига.

„Не мога да обясня как се почувствах, когато видях името си като рефер на финала“, каза българският съдия пред сайта на УЕФА.

„Очите ми бяха пълни със сълзи от щастие и не можех да заспя от емоцията. Без съмнение това е най-големият момент в моята кариера. Чувствам се горд от това!".

Преминал от футболист към ролята на съдия на 19-годишна възраст, Гидженов бързо се издига в йерархията и става най-младият рефер в българското първо ниво. И допълва, че от БФС са го включили в програмата на УЕФА за върхови реферски постижения (CORE) за немеждународни съдии. Веднага след това е избран да влезе в списъка на Европейската централа.

"Благодаря на УЕФА, на Съдийската комисия и на БФС за доверието. Аз съм от България, малка страна, но в УЕФА всеки рефер има шанс, ако работи упорито„, заявява още Гидженов пред сайта на европейската централа.
Ключови думи: УЕФА съдия Радослав Гидженов

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?