Следвайте ни

Радо Гидженов и още трима спорят за международник

viber icon

Четирима главни съдии от ранглистата на efbet Лига ще бъдат под наблюдение и последващо предложение за едно място в листата на реферите на ФИФА. Както е известно, България има шест квоти за ръководещи футболни съдии на международно ниво, а заради контузия и лични причини Стефан Апостолов се отказа.

Мястото му се освобождава, а Съдийската комисия вече започва сериозен мониторинг. Претендентите за мястото му са пловдивчанинът Радослав Гидженов, Георги Давидов, Георги Иванов и Станимир Тренчев. Преди края на календарната година БФС трябва да даде името, което предлага на Световната централа.

И четиримата отговарят на изискванията: млади са, нямат наказания, а познанията им по английски език са на много добро ниво. Предимството на Давидов и Гидженов е, че са ръководили повече мачове като бройка от другите двама свои колеги.

В момента в ранглистата на ФИФА са: Георги Кабаков, Никола Попов, Ивайло Стоянов, Волен Чинков и каращият първата си година Драгомир Драганов, който обаче няма късмет с наряди в Европа заради пандемията от коронавирус, блокирала спорта по целия свят. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?