61

Ясни са повечето участници на Мондиал 2022

Ясни са вече имената на още няколко отбора, които се класираха за Световното първенство в Катар. Вече знаем имената на повечето финалисти (27), като останаха само 5 свободни места. Те ще бъдат запълнени съвсем скоро, след изиграването на последните баражи.

ЕВРОПА

След изиграването на два от трите финални баража, вече знаем имената на 12 от 13-те финалисти от Европа. Остана само едно свободно място и то ще бъде заето от победителя от последния финален бараж. Проблемът е, че не е ясно кога ще може да се изиграе той заради войната в Украйна. Единият финалист е Уелс, но той чака да научи съперника си, измежду Шотландия и Украйна.

Сигурни финалисти: Германия, Дания, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Португалия, Полша

На бараж: Уелс, Шотландия и Украйна

ЮЖНА АМЕРИКА

Още преди време станаха ясни първите четири отбора в крайното класиране, които намериха място на Мондиала. Тази нощ бе определен и петият отбор, който ще играе бараж срещу отбор от Азия. Това е Перу.

Сигурни финалисти: Бразилия, Аржентина, Еквадор, Уругвай

На бараж: Перу

АФРИКА

Тази вечер станаха ясни и отборите, които ще представят Африка на най-големия футболен форум. Те бяха определени след изиграването на финалните баражи, които бяха изключително драматични.

Сигурни финалисти: Гана, Камерун, Мароко, Сенегал, Тунис

АЗИЯ

Освен домакините от Катар, Азия има още 4 сигурни квоти за Световното, както и една, която се решава след бараж срещу петия в Южна Америка. Четирите сигурни представителя се знаеха още преди снощните мачове, но сега бяха определени и последните два отбора, които ще играят 1/2-финален бараж помежду си, а след това и още един финален плейоф срещу Перу. Това са Австралия и ОАЕ.

Сигурни финалисти: Южна Корея, Иран, Япония, Саудитска Арабия, Катар

На бараж: Австралия или ОАЕ

СЕВЕРНА АМЕРИКА

Битката в КОНКАКАФ бе доста оспорвана. Преди изиграването на последните срещи само Канада е сигурен участник на Мондиала. Остава да бъдат определени и подгласниците на "Кленовите листа", които почти сигурно ще бъдат САЩ и Мексико, макар да има теоритичен шанс и за Коста Рика да се намести на едно от първите три места. Отборът, който завърши четвърти, ще играе финален бараж срещу представителя на Океания.

Сигурен финалист: Канада

С шанс за класиране: САЩ, Мексико, Коста Рика

ОКЕАНИЯ

Футболната конфедерация на Океания е единствената, която няма нито едно гарантирано място на световните финали. Там се определя един отбор победител в квалификациите, който ще играе бараж срещу четвъртия в Северна Америка за място на Мондиала. Финалистът ще стане ясен след финалния плейоф между Соломонови острови и Нова Зеландия.

В битка за класиране: Соломонови острови и Нова Зеландия

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?