Следвайте ни

Ясен Петров: Малко луд и много оптимист съм ВИДЕО

viber icon

Мога да вдигна духа на отбора и да започнем да побеждаваме отново, обяви новият селекционер на българския национален отбор по футбол Ясен Петров по време на официалното си представяне на базата на БФС в Бояна.

"Тръпка е за мен, че съм пред вас след толкова много години. Осъзнавам с какво се захващам. Бях далеч, но никога не съм бил далеч от българския футбол. Имах възможност да си почина година и шест месеца. През това време наблюдавах много български футбол, наблюдавах националния отбор. Не съм спирал да се интересувам какво се случва. Имах вариант да замина за Китай, но след като се чух с Емил Костадинов, не се замислих. За мен беше чест. Не става въпрос за пари. Имах възможност да работя в една от най-многолюдните страни. Националния отбор е представителният отбор на страната. Да, имиджът през последните години поспадна. Много добре знаем, че това е колективен спорт, в който ако дадем искрица, ще бъде радост за целия народ. Ще се опитам с моя екип да направим всичко възможно да върнем усмивките на хората". 

"Познавате Жоро Шейтанов, с когото съм работил. Костадин Видолов. Има ново момче - Алекс Георгиев, с когото работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих със селекционера на младежкия национален отбор. Разговорът ни беше много конструктивен. Важното е да има атмосфера, която да пренесем към футболистите. За мен е много важно футболистите да нямат страх. Убеден съм, че ще направим нещо.

"Познаваме се с Красен Кралев. Нямам роднини и приятели в политическите структури. Трябва да вярваме на играчите. Ще играем за резултат, а не красиво. Ще опитаме тактически да сме подготвени. Първите мачове са през три дни и ще опитаме да вземем резултат. Хората, които са във форма, ще бъдат в националния отбор. Ще трябва да решавам и за млади играчи. В момента всички отбори са по лагери. Целият екип ще се разхвърляме, за да гледаме отборите. Ще видим как се готвят. Нямаме много време и ще трябва да реагираме по бърз начин. До този момент съм нямал мениджърски обаждания". 

"Лидер се става на терена. Ако не вярвам, нямаше да бъда тук. Ще се радвам, ако някой покаже лидерски качества. Имам си свои любими в българския футбол и има хора, които могат да играят футбол. Не искам да споделям имената им, защото не искам да влизам в интриги. Всеки, който играе добре за националния отбор, ще бъде мой любимец. Няма как да коментирам министъра на спорта. В България всеки разбира от политика и футбол. Работим директно за това да съберем отбор за квалификациите. Трябва да бъдем коректни и към клубовете. Искам да имаме добро отношение с треньорите на клубовете, за да може те да ни съдействат и ние да бъдем коректни към тях". 

"Всеки млад играч, който играе добре, ще получи шанс. Във всеки един отбор, където съм работил, съм дал шанс на млади футболисти. Нека започнат мачовете и то ще стане ясно. Не искам да казвам бройка и след това нещата да се получат по различен начин. Няма да коментирам какво е било в националния отбор преди мен. Няма да бъде коректно".

"Ако намерим баланс и всички се борят като лъвове, нещата могат да отидат на по-добре. От нищо не се притеснявам, Като няма резултати, съвсем нормално е да бъда сменен. Изпълнен съм с оптимизъм и дано нещата станат. Който го е страх от мечки, не ходи в гората. От футболистите искам да имат малко повече самочувствие и вяра". 

Коментари (1)

Коуч

Коуч

15.01.2021 | 19:38

Този угоен шопар, става само за свиско със зеле! Какъв треньор ще стане с това шкембе, скоро ще разберем!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?