Ясен Петров: Искам подкрепа! Трябва да сме практични и умни

Националният селекционер на България Ясен Петров изрази оптимизъм преди дебюта си, който ще е утре срещу Швейцари. 52-годишният пловдивчанин заяви, че очаква доста труден мач, като допълни, че футболистите му трябва да бъдат балансирани, практични и умни, ако искат да се представят на добро ниво. Двубоят с "кръстоносците" е в четвъртък от 19 часа на стадион Васил Левски.

"Имаме доста опитни и доста млади играчи. Казах, че трябва да внимаваме как ще подбираме младите хора. Ще е убийство да ги вкарваме в мачовете с Швейцария и Италия. Търсим облик и резултати на нашия отбор. Не ме интересува средната възраст. Повикали сме сплав от опитни и млади. С младите трябва да сме много внимателни. Трябва да ги интегрираме по най-правилния начин".

"Всеки дойде с някакви болежки. Имам открит контакт с всички футболисти. Проблемът на Гълъбинов не е толккова сериозен. Ще го съхраним за мача с Швейцария, за да е готов за Италия. Наясно сме с тактическата постройка за мача с Швейцария. Ще трябва да сме гъвкави. Програмата ни е тежка, но тя е такава, както за нас, така и за съперниците. За щастие нямаме нито един болен футболист".

"Не можем да променим жребия. Швейцария е фаворит. Дали те имат някакви проблеми и дали ще ни подценят си е тяхна работа. Надявам се ние да дадем най-доброто от себе си. Ще видим утре какво ще стане, ще ми е интересно и на мен. Имам някакви очаквания, но искам да видя момчетата в официален мач. Тепърва се опознаваме. Надявам се, че ще се представим добре. Обичам да стъпвам върху реални факти, когато това се случи ще можем да говорим отново. Когато влезем в битка ще усетим реално къде сме. След първия мач ще имаме реални факти, за които да готовим".

"Винаги съм вярвал, че България има добри играчи. Искам да сме балансирани, практични, умни. Опитаваме се да покажем на играчите как искаме да изглеждаме. Дай Боже нашите футболисти да . Когато влезеш в такава битка трябва да си умен, практичен, да си знаеш възможноститите, но и да отидеш да се биеш. Постоянно правим тестове. Няма да коментирам ваксинацията. Чака ни дълъг лагер сбор, в който ще изиграем три мача. Нямахме много време, но успхме да се справим с трудностите преди първия мач. Програмата е ясна и нищо не можем да направим". 

"До този момент мисля, че нещата са окей. Надявам се бързо да се стиковаме. В България много бързо зачеркваме всеки. Ние очакваме да бъдем подкрепени. Зачеркването ще стане много лесно. И аз, и футболистите очакваме да бъдем подкрепени. Всеки човек и отбор има нужда от подкрепата на собствената си нация.  Наясно съм с 11-те футболисти, с които ще играем утре. Ще гледаме да не си създаваме проблеми пред вратата. Ще искаме да пренесем играта далеч от нашата врата. Идеята ни е да сведем рисковете до минимум".

"Задачата ни не е лесна. В България трудно се вкарват голове. Работихме доста усърдно  върху това да се стремим да създаваме положения и да вкарваме. Също така обаче не трябва и да получаваме попадения", обясни Ясен Петров.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?