Следвайте ни

Япония опроверга Таймс: Олимпиада ще има това лято

viber icon

Японското правителство е решено да проведе отложените с една година Летни олимпийски игри това лято, потвърдиха организаторите.

Само преди часове The Times излезе със сензационен материал, според който японските власти на тайно заседание са заключили, че най-големият спортен форум няма как да се проведе през 2021 заради пандемията от коронавирус. Британското издание не назова източника на своята информация.

Организаторите на Токио 2020 обаче увериха, че министър-председателят на Япония Йошихиде Суга е изразил решимост Игрите да се проведат, а заседанията продължават, за да се приложат задълбочени мерки в борбата срещу COVID-19 и да се гарантира здравето на всички участници.

"Всички наши партньори са напълно фокусирани в организирането на Игрите. Надяваме се, че възможно най-скоро ежедневието на хората ще се нормализира. Продължаваме да влагаме усилия за провеждането на безопасна Олимпиада", се казва в изявлението на организационния комитет.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също отрече слуховете.

"В този момент нямаме никаква причина да вярваме, че олимпийските игри в Токио няма да бъдат открити на 23 юли на олимпийския стадион в японската столица. Ето защо няма план Б и ние изцяло се ангажираме да направим тези игри безопасни и успешни", заяви Бах.

Той добави, че Зимните олимпийски игри през 2022 година също ще се проведат в срок в Пекин (Китай).

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай