Следвайте ни

Путин реже парите на футболистите заради провала на Сборная

viber icon

Държавата ще нареди да се намалят заплатите на футболистите в Русия, заради провала на Евро 2020. Председателят на държавния комитет по физическа култура, спорт и туризъм Борис Пайкин е внесъл предложение за това. Идеята е спестените средства да отиват за развитие на детско-юношеския футбол, обмислят в руската "Дума". Това идва като реакция от безличното представяне на Русия по европейските терени това лято.

"Привържениците се възмущават от баснословните заплати на футболистите, които са абсолютно несъразмерими с резултатите. Трябва да се отрежат възнагражденията, а освободените средства да отидат за развитието на детския и юношески футбол. Трябва и да се въведе ограничение за броя на легионерите. Нужно е да наблегнем на развитието на своите играчи, а не върху привличането на чужденци", заяви Борис Пайкин пред РИА Новости.

Президентът Владимир Путин критикува представянето на националния отбор на UEFA EURO 2020 и наблегна на необходимостта от сериозни промени във футбола. Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко поръча на спортното министерство да работи върху мерки за намаляването на заплатите за играчите и ограничаването на броя чужденци в първенството на Русия.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?