Следвайте ни

Пуснаха поръчката за Лаута, гласуват базата в сряда

viber icon

Отлична новина дойде за Локомотив часове след като представителният тим спечели Суперкупата на България. В неделя вечер черно-белите удариха Лудогорец с 1:0 в Разград, а на сутринта Община Пловдив пусна обява за търг за обществената поръчка за тотална реконструкция на стадиона в Лаута. Новината съобщи заместник-кметът "Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. Той поясни, че обявлението ще бъде видимо до няколко дни.

"Процедурата е аналогична с тази при поръчката за стадион "Христо Ботев“ -  обявлението трябва да излезе в европейски вестник и вече ще бъде видимо на страницата на АОП. Срокът за подаване на оферти е 50 дни, след което комисията ще направи необходимото по най-бързия начин да прегледа документацията и да определи изпълнител. Паралелно с избора на строителната фирма ще пуснем и процедурата за избор на строителен надзор, за да не се губи време“, коментира заместник-кметът Пламен Райчев.

Той допълни, че ако няма обжалване, е нормално изпълнителят за бъде избран в края на септември месец. В обхвата на поръчката влиза: проектиране и строително-монтажни работи по трибуните - "Бесика“, "Спортклуб“ и южната трибуна, а стойността е 12 млн. лв. с ДДС.

Междувременно "Марица" научи, че на сесията на Общинския съвет в сряда Локо ще получи дългоочаквания терен в Тракия за изграждане на тренировъчна база. Предложението ще бъде вкарано като извънредна точка. За да бъде прието предложението, гласуването трябва да мине с 34 гласа "за", тъй като става въпрос за публично-частна собственост.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?