Следвайте ни

Пускат петиция за инфраструктурата на стадион "Марица"

viber icon

Подписка за отпускане на средства за изграждане на инфраструктура на стадион "Марица" и тренировъчна база на ДЮШ на ПФК Марица Пловдив 1921 пусна треньорът на жълто-сините Борислав Караматев.

Спечиалистът реши да покаже гражданската си позиция и своята ангажираност към жълто-синията идея, след като Общинският съвет гласува пари за инфраструктурата само на Ботев и Локомотив.

Ето пълният текст на петицията:

Догодина по това време ФК "Марица" трябва да празнува 100 години от основаването си. Клубът край Захарната фабрика е от малкото, които помнят рождената си дата - 20 септември 1921 година. 

Напълно възможно е тогава тези 100 години самота във футбола под тепетата да са само спомен за тези, които са се докосвали до магията на жълто-сините. 

Преди години футболният тим от Кършияка беше единственият отбор, който имаше нотариален акт за стадиона си, но документът изчезна. Той е издаден още на 12 февруари 1939 година, когато клубът получава имота като дарение. Стадион „Марица“ е открит официално на 30 май 1943 година. Сега обаче имотът е актуван като общинска собственост, а тимът е само ползвател на базата, която е в окаяно състояние. 

 

ПФК Марица (Пловдив) не иска пари за нов стадион, не иска пари за издръжка на клуба. Това което искаме е Община Пловдив да се грижи за имотите си и те да бъдат в състояние, отговарящо на изискванията, за да могат децата да тренират и играят при условия, които заслужават, а представителният тим да има база, за да се работи по развитието на тима и изкачването му в по-горна група. 

Клубът, дал на Пловдив и българския футбол Чико, Тумби, Христо Стоичков, Георги Георгиев, Петър Курдов, Костадин Видолов, Красимир Димитров, Николай Киров, Краси Чомаков, Сашо Александров, Асен Николов, Румен Христов и още 457 футболисти, играли в А група, отново остана на сухо.

От държавните средства, отпуснати за спорта в град Пловдив, за пореден път бе забравена футболна Марица, а през последните 7-8 години от школата й към Локо и Ботев са тръгнали 87 момчета. 

Марица е от малкото клубове в България, в които младите получават достатъчно време в мъжкия отбор. Просто в Марица на децата не им оставят време да се чувстват деца – още на 16-17 години играят мъжки футбол наравно с опитните футболисти.

За близо 100 годишната история на клуба, той винаги се е осланял на подкрепата на хора, които изпитват чиста любов към футбола. В този труден за клуба момент, ПФК Марица Пловдив разчита отново на тази любов и подкрепа, за да го има. 

Борислав Караматев - ст.треньор на ПФК Марица Пловдив 1921   

Ако мислите, че в Марица са прави да искат прекратяване на безстопанственото отношение на Общината към базата до комина на Захарната, то можете да подпишете петицията Т У К

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?